Schoonmaaktips voor het besparen van tijd


Een schoon huis is toch heerlijk (en erg belangrijk)! Je bent er alleen zo veel tijd aan kwijt, voordat het schoon is… Maar zo hoeft het niet te zijn! Simpelweg goed bijhouden en je bent zó klaar! Hoe dan? Dat lees je hier.

Even snel schoonmaken kan natuurlijk ook, maar is het daarna écht schoon? Waarschijnlijk niet. Met onderstaande schoonmaaktips werk je effectief én snel en zal je heel veel tijd besparen tijdens de wekelijks schoonmaak.

1. Laat schoonmaakmiddelen het werk doen

In plaats van minuten aaneen schrobben van die aangekoekte koekenpan, kun je beter een laagje schoonmaakazijn en koud water in de pan doen. Even laten intrekken en daarna kun je de pan zo schoon krijgen met een afwasborstel.

2. Douchewand schoonhouden

Je kunt natuurlijk ontzettend je best doen om de kalkresten te verwijderen van de douchewand, maar je kunt het ontstaan van kalk ook voorkomen. Dit kun je doen door een trekker in je douchecabine op te hangen; na het douchen droog je de douchecabine met behulp van de trekker. Je zult zien dat er minder snel kalk ontstaat en je dus minder tijd kwijt bent met het schoonmaken van de cabine.

Maak de douchestang en -kop na het douchen even droog met een handdoek, dat scheelt ook enorm!

3. Houd de wc schoon

Leg een pak met vochtige reinigingsdoekjes (nee, niet die voor je billen!) neer naast het toilet en leer jezelf en je gezinsleden aan, om even de toiletbril te reinigen na een toiletbezoek. Op deze manier blijft de wc een stuk schoner en ben je minder tijd kwijt bij de ‘echte’ schoonmaak.

4. Voorkom viezigheid

Bekleed het ovenrooster standaard met aluminiumfolie, zodat het rooster niet vies wordt. Het schoon krijgen van het ovenrooster is namelijk geen pretje en een vies rooster kun je daarom veel beter voorkomen! Vervang de folie natuurlijk wel na gebruik.

5. Ruim meteen op

Laat de afwas niet dagenlang op het aanrecht staan, maar was meteen af na het eten of het drinken van een kopje thee. Dan hoef je niet de hele zaterdagochtend te besteden aan de afwas. Hetzelfde geldt voor rondslingerende spullen; ruim meteen je post op, doe het speelgoed in een kist (en laat de kinderen meehelpen!) en doe de kleding na het dragen in de wasmand of terug in de kledingkast.  Zuig etensresten en kruimels meteen op met de kruimeldief.

6. Huishoudelijke taken combineren

Net de vloer gedweild? Je moet toch wachten totdat het is opgedroogd, dus kun je ondertussen de badkamer schoonmaken. En als je een wasje draait, kun je tegelijkertijd stofzuigen. Ben je aan het koken? Was meteen de snijplank af die je net hebt gebruikt en maak het aanrecht schoon. Hoef je dat niet meer te doen na het eten.

Krijg je, ondanks deze schoonmaaktips, maar geen overzicht en kun je wel wat hulp gebruiken? Boek een huishoudelijke hulp! Plaats snel en gemakkelijk een aanvraag en wij gaan op zoek naar de juiste huishoudelijke hulp!

Reacties