Bank reinigen: 7 tips


Bank reinigen: waarom is dat nodig? Nou, je brengt waarschijnlijk veel tijd door op de bank en dan kan het zomaar gebeuren dat je eens knoeit en vlekken maakt. Daardoor maakt je bank misschien niet meer zo’n frisse indruk. Tijd om de vlekken eens aan te pakken en je stoffen bank er weer uit te laten zien als nieuw met deze 7 tips.

Tip 1: Stofzuigen

Je moet er eerst voor zorgen dat de bank kruimel- en stofvrij is. Hiervoor haal je alle losse kussens van de bank en pak je de stofzuiger erbij. Zuig alle hoekjes, spleten en naden uit. Klop de kussens buiten uit.

Tip 2: Stoffen bankstel reinigen met een stoomreiniger

Stinkt je stoffen bank? Dan biedt een stoomreiniger uitkomst! Het is even een klusje, maar wel erg effectief. Je zult meteen resultaat zien. Houd er alleen wel rekening mee dat de bank wel een paar uur moet drogen, voordat je er weer op kan zitten. Dat wordt geen Netflix vanavond…

Tip 3: Meubelreiniger: shampoo

Niet iedereen heeft een stoomreiniger, maar dat maakt niet uit, er zijn ook een aantal andere middelen voor het reinigen van de bank die je waarschijnlijk wél in huis zult hebben. Een voorbeeld hiervan is: shampoo. Met shampoo kun je erg goed de vlekken in een stoffen bank weg krijgen. Smeer wat shampoo op de vlek en wrijf het in met een vochtige doek. Laat het even intrekken en daarna kun je de shampoo verwijderen met een droge doek. De vlek zal verdwenen zijn.

Tip 4: Schoonmaakazijn

Ruikt jouw bank een beetje muffig? Vul een spuitfles voor de helft met lauw water en de andere helft met schoonmaakazijn. Spray de bank in met het mengel van water en azijn, laat het een nacht intrekken en de bank zal frisser gaan ruiken. Wellicht moet je deze behandeling een aantal keren herhalen, als je bijvoorbeeld vieze geurtjes zoals rook eruit wil krijgen.

Tip 5: Soda

Voor het opfrissen van de gehele bank, gebruik je soda. Gooi een paar scheppen soda in een emmer heet water. Met een spons reinig je de bank, maar zorg er voor dat je niet te veel water gebruikt! Even de spons goed uitwringen dus, voordat je de bank ermee afneemt.

Tip 6: Biotex

Maak een sopje van water met wat scheppen Biotex. Pak een schone spons en neem met de spons de bank af. Daarna dep je de bank droog met een schone droge doek.

Tip 7: Melk

Heb jij hele specifieke vlekken op de bank, zoals inkt- of penvlekken? Dan kan melk de vlek verwijderen! Dep met een doek gedrenkt in melk, over de vlek. Vervolgens doe je het af met een droge doek. Door de vettige melk, zal de vlek verdwijnen. Melk helpt ook erg goed bij bloedvlekken!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het reinigen van de bank?