Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit kleding!


Vlekken blijven vervelend, vooral met jonge kinderen zijn vlekken waarschijnlijk een dagelijks probleem. We zijn daarom op zoek gegaan naar handige tips voor het verwijderen van verschillende vlekken!

Aardbei

Behandel de vlek met een sopje en daarna deppen met een beetje ammonia met water.  Doe dit wel direct, anders wordt het erg lastig de vlek er nog uit te krijgen! Je kan de plek ook insmeren met scheerschuim en daarna wassen in de wasmachine óf kokend water over het kledingstuk gieten.

Bloed

Bloed kun je perfect verwijderen met melk. Giet wat melk over de vlek en wrijf het vervolgens weg met een droge doek.

Gras

Smeer de vlek in met groene zeep en vervolgens gewoon wassen in de wasmachine.

Inkt

Ook hier dep je, net als bij bloedvlekken, de vlek goed in met melk. Even laten intrekken en daarna het kledingstuk in de wasmachine.

Kauwgom

De kauwgom insmeren met pindakaas, nachtje in de diepvries en de volgende dag kan je de kauwgom er zo af halen. Gooi het kledingstuk daarna nog wel in de wasmachine.  Ook kan je het stuk waar de kauwgom op zit in kokend water hangen, daarna komt het er zo af.

Lippenstift

Heb je een lippenstiftvlek? Dan nooit wrijven! Dan trekt het er alleen maar meer in. Dep de plek met babydoekjes, en daarna gewoon in de wasmachine.  Ook kan je de vlek indeppen met afwasmiddel.

Nagellak

Giet een druppeltje nagellakremover over de vlek en ga er voorzichtig met een doekje over. De vlek zal zo verdwijnen. Pas wel heel goed op, want niet iedere stof kan goed tegen de remover en zal alleen maar lelijke vlekken achterlaten. Dan kun je beter remover zonder aceton gebruiken.

Tomatensaus

Smeer tandpasta op de vlek en gooi het kledingstuk in de wasmachine en was het zoals je gewend bent.

(Rode) wijn

Strooi wat zout op de plek, goed indeppen en laten intrekken en het kledingstuk wassen. De plek verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Zweet

Last van gele zweetplekken in je witte shirt? Smeer de plekken in met glansspoelmiddel voor de vaatwasmachine, laat het een paar uur intrekken en stop het shirt in de wasmachine. Misschien verdwijnt de plek niet meteen en zal je de stappen een aantal keer moeten herhalen. In plaats van glansspoelmiddel kun je ook groene zeep gebruik.

Schijnt het zonnetje? Hang het kledingstuk buiten. De zon heeft een verblekend effect, en de lichtere gele plekken zullen dan ook verdwijnen.

Reacties