8 redenen waarom schoonmaken zo belangrijk is!


Schoonmaken is waarschijnlijk niet je grootste hobby, maar toch is een schoon en opgeruimd huis érg belangrijk. Na dit gelezen te hebben, weet je weer waarom je je iedere keer uit de naad werkt om alles weer blinkend te krijgen!

1. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Heb jij dat ook, dat voldane gevoel als je huis weer heerlijk schoon is? Op een of andere manier ben je weer helemaal relaxed en ontspannen.

2. Een schoon huis is hygiënisch. Dat is een prettig gevoel als bijvoorbeeld je kind weer iets op de grond laat vallen om het vervolgens in de mond te stoppen.

3. Je huis is na een grote opruimbeurt een stuk leger en opgeruimder. Een goed excuus om weer nieuwe spulletjes te kopen?!

4. Na flink wat poetsen, verbrand je ook best wat calorieën. Hier schreven we al eerder over!

5. Een schoon en opgeruimd huis is ook veel gezelliger en de troep vormt zo ook geen afleiding, want troep is er dan simpelweg niet meer!

6. En je huis is tevens veiliger: je hoeft niet bang te zijn dat je weer eens struikelt over het speelgoed van je kind.

7. Je vindt misschien weer eens iets terug wat je al lang kwijt was, dat ene kledingstuk of dat boek wat je van iemand had geleend.

8. Heel belangrijk: een schoon huis is ook veel gezonder. Geen stof dat je hoeft in te ademen.

Heb je echt een hekel aan schoonmaken, maar wil jij ook kunnen genieten van deze voordelen? Dan kun je natuurlijk ook altijd een huishoudelijke hulp boeken!

Reacties