Zo veel calorieën verbrand je met schoonmaken!


Dat schoonmaken goed is voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk al wel. Maar weet je eigenlijk hoeveel calorieën je verbrandt per schoonmaakactiviteit? Het zal je verbazen. Lees hieronder dan ook welke klusjes jij gauw moet gaan doen voor dat geweldige lichaam!

1. Stofzuigen

Stofzuigen is een intensieve klus. Je verbrandt er al gauw 119 calorieën mee als je een half uur bezig bent! Zet die muziek maar hard aan en stofzuigen maar!

2. Dweilen

Als je dacht dat je met stofzuigen al snel af kon komen van wat overtollig lichaamsgewicht, dan heb je het mis. Pak na het stofzuigen de dweil er maar bij, want met dweilen verbrand je maar liefst zo’n 153 calorieën!

3. Ramen lappen

Oké dit doe je niet wekelijks, maar toch verbrand je er net zo veel mee als bij dweilen. Ook zo’n 153 calorieën, als je een half uur bezig bent. Dus ga maar snel kijken of je je ramen toch niet weer eens moet lappen.

4. Badkamer schoonmaken

Wil je deze zomer écht heel graag in die bikini die eigenlijk een maatje te klein is? Neem de badkamer dan eens goed onder handen. Als je álles doet, dus wc, douchecabine, badkuip, wastafel én dweilen, verbrand je ongeveer 400 calorieën!

5. Auto wassen

Door zelf je auto te wassen, kun je geld besparen én calorieën verbranden. Maar liefst 204 calorieën per wasbeurt!

6. Koken

Jij dacht dat je met koken natuurlijk alleen maar aan komt, maar dan moet je niet te veel proeven tijdens het koken. Koken is hard werken, want je verbrandt ongeveer 136 calorieën per uur. Het nadeel is alleen dat je het daarna waarschijnlijk weer aan eet…

Reacties