Kerstboom eruit, grote kamerplant erin!
Het stond erg gezellig, de mooie kerstboom met alle versieringen en lichtjes. Eerder gaven we al tips om de kerstboom te onderhouden. Voelt jouw huis ook zo saai aan sinds je de kerstboom eruit hebt gezet? Vul die leegte met een mooie grote kamerplant! Naast decoratief zijn grote planten ook functioneel: kamerplanten verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. Ideaal zo'n Urban Jungle! Wij hebben een aantal populaire plantsoorten op een rij gezet die de kerstboom kunnen vervangen. Kerstboom eruit, grote kamerplant erin!

1. Monstera

Een van de meest bekende en trendy kamerplant om in huis te hebben is de Monstera, ook wel 'gatenplant' genoemd. De Monstera is er in verschillende soorten, zo heb je de bekende Monstera Deliciosa met zijn grote ronde bladeren met gaten erin of de Monstera Monkey Mask die kan uitgroeien tot een mooie hangplant. Daarnaast heeft de Monstera ook nog eens een luchtzuiverende werking. Een ideale kamerplant voor tijdens het thuiswerken dus!

2. Areca

De Areca palm, ook wel goudpalm genoemd, is een van de palmsoorten die het meeste in de huiskamers van Nederland te vinden is. De Areca is een echte tropenplant en geeft dan ook meteen een tropische sfeer aan je huis. Een geschikte grote kamerplant om je Urban Jungle mee te beginnen dus!

3. Bananenplant

Ook met de bananenplant haal je direct een tropische sfeer in huis! Deze grote kamerplant groeit als een speer, de mooie langwerpige bladeren ontrollen zich en komen steeds boven de oude bladeren te staan. Daarnaast vermeerderd deze tropische plant zich makkelijk en zal je snel baby's vinden die je kan stekken! Volgens ons een goede vervanging voor de kerstboom.

4. Strelitzia

De Streliztia wordt ook wel de paradijsvogelplant genoemd en geeft een toffe uitstraling aan elke ruimte. De paradijsvogelplant heeft grote bladeren die als een waaier omhoog groeien. Zijn naam is te danken aan de prachtige gekleurde bloemen. Ook deze mooie kamerplant heeft een luchtzuiverende werking, win-win! 

5. Calathea

Er zijn enorm veel mooie soorten Calathea's verkrijgbaar. De Calathea's hebben verschillende mooie kleuren, van groen tot roze. De vorm van de bladeren verschilt van spits tot rond en hebben prachtige tekeningen op het blad. Deze grote kamerplant is afkomstig uit het zuiden van Amerika en is daarmee een echte tropenplant. Overdag laat de plant zijn bladeren zien maar als de zon ondergaat sluit hij zijn bladeren. Een echte slaapkop!

6. Avocadoplant

Deze leuke kamerplant groeit uit de pit van een avocado. De plant groeit oorspronkelijk in Midden- en Zuid-Amerika, waar de kamerplant genoeg licht krijgt om te kunnen groeien. Het is zelfs mogelijk om je eigen avocadoplant te kweken uit een avocadopit! Zo zie je het plantje groeien van een klein stekje naar een grote kamerplant! Voor wie zelf avocado's wil kweken met deze plant is veel geduld, warmte en licht nodig. Maar, zeker het proberen waard!

Welke grote kamerplant ga jij kiezen om de kerstboom te vervangen en jouw Urban Jungle te starten? Dus hup, kerstboom eruit, grote kamerplant erin!
Reacties