Geld besparen in huis


De dure feestmaanden zijn net voorbij en het nieuwe jaar is begonnen, dat betekent vaak: goede voornemens! Is jouw goede voornemen om meer geld te besparen? Dan hebben wij dé tips voor jou gevonden hoe je meer geld overhoudt aan het einde van de maand.

1. Neem tussendoortjes mee

Ben je gewend om altijd iets te eten of te drinken te kopen als je een dagje weg bent? Neem dan voor de verandering eens een flesje water mee en wat boterhammen en/of crackers. Dan hoef je minder geld uit te geven aan eten of drinken.

2. Koop schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is goedkoop en multifunctioneel. Je kunt dus beter één fles schoonmaakazijn kopen in plaats van allerlei dure schoonmaakmiddelen.

3. Stop met dure gewoontes

Een nieuw jaar, dus tijd om te stoppen met roken, alcohol en frisdrank drinken. Dat bespaart heel veel geld én is ook veel gezonder! Bedenk ook eens of je in plaats van geld uit te geven aan de sportschool, niet beter kunt gaan hardlopen of fietsen.

4. Goedkoper boodschappen doen

Probeer eens wat minder A-merken aan te schaffen, huismerken zijn vaak even goed én stukken goedkoper! Ga je regelmatig boodschappen doen bij de Jumbo of Albert Heijn? Ga dan ook eens naar de Lidl of Aldi óf breng een bezoekje aan de markt voor het groente en fruit (lekker, goedkoper én gezellig!).

5. Zelf maken

Maak eens zelf een cadeautje wanneer iemand jarig is, dat bespaart veel geld, is uniek én persoonlijk. Op Pinterest kun je altijd veel inspiratie opdoen! Hetzelfde geldt voor het maken van een taart of cake, je kúnt naar de winkel gaan en een kant-en-klare taart kopen, maar zelf maken is toch ook veel leuker!

6. Geen eten weggooien! 

Van oud brood maak je wentelteefjes (lekker!) en overgebleven eten vries je in. Eén keer in de week kun je je kliekjes opeten óf je kunt je diepvriesmaaltijden ruilen met vrienden.

7. Beperk impulsaankopen

Ga alleen naar de stad als je écht iets nodig hebt. Als je naar de stad gaat, pin dan een bedrag aan contact geld en laat je pinpas thuis. Op die manier kun je ook niet meer geld uitgeven dan het bedrag dat je bij je hebt. Plak een nee-nee sticker op de brievenbus, zodat je geen foldertjes meer krijgt. Geen folders = geen verleidingen meer.

8. Minder stoken

Koud in huis? Zet dan niet meteen de verwarming hoger, maar probeer het eerst eens anders op te lossen. Zet kaarsen aan, drink warme dranken, doe de gordijnen dicht én blijf actief!

Heb jij nog goede tips om geld te besparen in huis? Laat het ons weten!

Reacties