Koud in huis? Zo maak je het warmer!


Je zet de verwarming aan, kruipt op de bank onder een kleedje, maar je hebt het nog steeds koud. Herken jij dit ook? Heb jij het ook altijd koud in huis? Huiscleaning is op zoek gegaan naar tips om het warmer te maken in huis, zonder de verwarming op 25 graden te zetten. Dat scheelt geld en is ook nog beter voor het milieu!

1. Houd de warmte binnen met gordijnen

Gordijnen zorgen er niet alleen voor dat nieuwsgierige buren niet binnen kunnen kijken, maar houdt ook de warmte binnen en de kou buiten. Mits je de gordijnen dan natuurlijk wel dicht doet. Hou daarentegen de gordijnen overdag open, zodat de zon alles lekker kan opwarmen.

2. Kaarsen maken het gezellig

Kaarsen kunnen een huis goed opwarmen, daarnaast is het ook nog eens erg gezellig. Kruip nog maar eens wat dichter tegen elkaar aan, dat helpt ook!

Je hebt ook verschillende geurkaarsen, waardoor je huis ook nog eens lekker gaat ruiken. Kies een geur die echt bij de herfst past: kaneel, sinaasappel, kruidnagel etc.

3. Ga op zoek naar de veroorzaker

Voel je dat het tocht in huis? Daardoor krijg je het natuurlijk ook weer koud. Vaak is de opening aan de onderkant van de deuren de veroorzaker van deze tocht. Bevestig daarom een tochtstrip aan de onderkant van de deur. Hou de deuren die naar de woonkamer gaan dicht, zodat de warmte in de woonkamer blijft.

4. Blijf actief

We hebben vaak de neiging ons helemaal te verstoppen in een deken wanneer het koud is, maar door juist te blijven bewegen, krijgen we het warmer. Ga de badkamer eens flink onder handen nemen, of ga strijken. Met strijken krijg je het zeker weer lekker warm!

5. Drink warme dranken

Hét excuus om een lekker warme chocolademelk (mét slagroom) te drinken! Een kopje thee of een warm soepje kan natuurlijk ook. Warme dranken verhogen je lichaamstemperatuur.

6. Bakken

Bak koekjes! Je bent én in beweging én de warme oven zorgt voor meer warmte in huis. Laat de ovendeur openstaan na het bakken. En koekjes zijn natuurlijk gewoon lekker, vooral bij dat kopje thee of die warme chocolademelk.

7. Radiatorfolie

Wanneer een radiator aan een buitenmuur hangt, gaat er veel warmte verloren. Je kunt daarom radiatorfolie op de muur achter de radiator plakken of op de radiator zelf. Zo wordt de stralingswarmte terug in de kamer gekaatst.

8. Gevoelstemperatuur

Warmte zit vaak dus ook tussen de oren. Wanneer je een kamer verft in warme kleuren en ook warme kleuren gebruikt in het interieur, voelt het vaak ook warmer aan. Ook kan verlichting heel veel doen; zorg voor lampen met warm licht. Je weet wat je te doen staat komend weekend!

Heb jij het ook altijd koud in huis? Wat doe jij eraan om het warmer te maken?

Reacties