Stinkende schoenen: dit doe je er tegen!


Stinkende schoenen zijn niet prettig. Niet alleen is die geur vervelend voor jezelf, maar ook voor anderen. Bijvoorbeeld wanneer je nieuwe schoenen gaat passen of wanneer je wordt verplicht om bij bezoek bij vrienden thuis je schoenen uit te doen. Met een paar simpele trucjes laat je je schoenen echter weer lekker ruiken, dus lees snel verder hoe je dit doet!

De vervelende geur in je schoenen wordt veroorzaakt door zweetvoeten. Bij zweetvoeten kan het vocht nergens heen en de bacteriën zullen zich ophopen; er ontstaat dan een vieze geur. Wanneer je te vaak diezelfde schoenen draagt, zullen ook je schoenen gaan ruiken. Het is belangrijk dat je eerst het grote probleem aanpakt; zweetvoeten. Daarna kun je je schoenen lekker opfrissen met de volgende tips:

Schoenen wassen

Maak je schoenen eerst eens goed schoon. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je schoenen in de wasmachine te doen. Zijn ze daar niet tegen bestand, dan kun je ze ook goed schoonschrobben. Haal grote stukken vuil weg met een borsteltje. Daarna kun je je schoenen eens lekker goed schoonmaken met een sponsje. Je schoenen goed schoonmaken kan zeker bijdragen aan het verwijderen van die zweetgeur.

Baking soda

Strooi wat baking soda in je schoenen en laat het spul voor een nacht zijn werk doen. Baking soda onttrekt vocht en laat nare geurtjes verdwijnen. Om die reden gebruiken ze baking soda ook vaak bij het opfrissen van het matras. De volgende dag klop je de soda uit je schoenen en de geurtjes zijn verdwenen!

Kattenbakkorrels

Eigenlijk niet zo gek om kattenbakkorrels in je schoenen te doen om nare geurtjes te verwijderen. In de kattenbak is dat namelijk ook hun functie. Daarnaast halen de korrels ook het vocht weg. Doe daarom gewoon wat korrels in je schoenen en laat het een nachtje intrekken! Pas wel op met de kat, dat ze jouw schoenen niet verwarren met de kattenbak…Zet de schoenen dus op een veilige plek, buiten bereik van de kat!

Schoenen in de vriezer 

Je hebt het misschien al eens eerder gehoord; lage temperaturen doden bacteriën. Stop daarom je schoenen eens een nachtje in de vriezer! Doe ze in een plastic zak die je kunt afsluiten. Vervolgens leg je de zak in de vriezer. Mocht de geur niet direct weg zijn na een nachtje, herhaal je het dan een paar keer. 

Koffiepads

Wie vindt koffie nou niet lekker ruiken? Precies. Leg een koffiepad in je schoenen en de volgende dag is de stank verdwenen als sneeuw voor de zon. Koffiepads ontnemen het vocht en zorgen voor een lekker geurtje!

Theezakjes

Net als bij koffiepads, onttrekken ook theezakjes vocht. Daarnaast neutraliseren ze vervelende geurtjes. Dus heb je geen koffiepads bij de hand, doe je gewoon wat theezakjes in je schoenen! 

Talkpoeder

Ook talkpoeder heeft een absorberende werking. Strooi daarom voor het slapen gaan wat talkpoeder in je schoenen en de volgende dag zijn ze weer geurloos. 

Met deze tips ruiken je schoenen weer lekker fris!

Reacties