Zonnebrand vlekken uit kleding verwijderen


De zomer is eindelijk begonnen en we genieten massaal van het zonnetje! Het is belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Zonnebrand kan alleen wel gele vlekken geven in kleding en dat is natuurlijk eeuwig zonde. Wij zochten voor je uit hoe je deze vlekken gemakkelijk kunt verwijderen!

Onderneem direct actie!

Heb je echt nét een flinke klodder zonnebrand geknoeid op je kledingstuk? Haal de lotion dan direct weg met een lepel of een mesje en strooi wat bakpoeder over de vlek. De bakpoeder trekt de crème uit je kleding en maakt het gemakkelijker om de vlek te verwijderen. Vervolgens kun je een van de onderstaande manieren gebruiken om de vlek geheel te verwijderen.

Zonnebrand vlekken verwijderen met groene zeep

Waar kan je groene zeep eigenlijk niet voor gebruiken? Want ook zonnebrand vlekken verdwijnen met groene zeep als sneeuw voor de zon! Smeer de vlek in met groene zeep en laat het even intrekken. Was het kledingstuk, nadat de groene zeep een aantal uurtjes zijn werk heeft kunnen doen, in de wasmachine. Misschien is de vlek niet direct verdwenen, was het kledingstuk dan gewoon nog een keer.

Vlekken verwijderen met glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel gebruik je niet alleen in de vaatwasser, maar kun je ook prima gebruiken om zonnebrand uit kleding te verwijderen. Doe een flinke scheut glansspoelmiddel op de vlek, laat het even intrekken en stop het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Zonnebrandcrème verwijderen met afwasmiddel

Afwasmiddel is een echte vetverwijderaar en toevallig is zonnebrandcrème vaak op basis van olie. Daarom is ook afwasmiddel ideaal bij het verwijderen van vette zonnebrand op kleding. Dep de vlek met het afwasmiddel, even laten intrekken en daarna kun je het kledingstuk in de was doen. De vlek is in een mum van tijd verdwenen.

Vlekken verwijderen met wasbenzine

Wasbenzine is niet meteen het eerste waar je aan denkt bij het verwijderen van zonnebrand vlekken en dat begrijpen we. Het is ook nogal een drastische oplossing bij vlekken, maar het werkt wél! Doe wat wasbenzine op een doekje en wrijf hier de vlek mee in. Daarna was je het kledingstuk op normale temperatuur.

Heb je te maken met andere vlekken in kleding? Lees dan onze blog ‘Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit kleding!’

Reacties