Groene zeep: DIT krijg je er allemaal schoon mee!


Groene zeep is een écht wondermiddel. Ik gebruik het regelmatig bij verschillende klusjes en het werkt altijd! Laatst had ik een gezellige borrel thuis en was er wat pesto op onze houten tafel geknoeid, met groene zeep kreeg ik de achtergebleven vetplek gelukkig weg. Mijn ideale redmiddel. Groene zeep is bovendien milieuvriendelijk, goedkoop en universeel, ik ben fan! Waar je groene zeep allemaal voor kan gebruiken? Je leest het hieronder:

Kalkaanslag

Last van kalkaanslag op je douchecabine? Meng één deel groene zeep met vier delen baking soda. Breng dit aan op de douchetegels en de cabine. Daarna naspoelen met water en de aanslag is al stukken minder!

Vetplekken

Ik gaf het al even kort aan, maar groene zeep werkt ideaal tegen vetplekken. Ook handig wanneer je bijvoorbeeld een vieze ovenschaal hebt. Bedek de schaal helemaal met groene zeep, even laten intrekken en daarna goed afspoelen. Zo goed als nieuw!

Je kunt dit ook doen met een vieze oven. Wrijf de binnenkant goed in met groene zeep. Zet een schaaltje ammonia in de oven, doe de deur dicht en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag kan je een nat doekje langs de binnenkant halen en je zult zien dat de vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn.

In de tuin

Groene zeep werkt perfect tegen groene aanslag op je tegels of houten tuinmeubels. Met een simpel sopje van warm water met groene zeep krijg je ook je houten tuinmeubels helemaal schoon.

Ramen wassen

Met een sopje van groene zeep krijg je je ramen streeploos schoon!

Waterglijbaan

Maak een geweldige waterglijbaan waar je ontzettend veel plezier van kan hebben in de zomer! Het enige wat je nodig hebt is een aantal vuilniszakken, water en groene zeep om de baan goed glad te maken.

Groene zeep: waar te koop? 

Groene zeep: klinkt als een wondermiddel! Maar waar is groene zeep te koop? Driehoek zachte zeep kun je o.a. bij de AH kopen of bij Kruidvat. Ook online zijn genoeg mogelijkheden om aan groene zeep te komen.

Heb jij zelf nog toepassingen die wij vergeten zijn in deze blog? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een reactie.

Reacties