Zweetlucht uit kleding halen


Herken je dit: na het wassen ruikt je kleding schoon, maar na een half uur het kledingstuk gedragen te hebben, ruik je alweer een zweetlucht. Hoe kan dit nou, zo intensief ben je toch niet bezig geweest? Waarschijnlijk is de zweetgeur in je kleding gaan zitten en dat krijg je er niet meer uit na het wassen. Je kleding weggooien is gelukkig niet nodig, want wij hebben dé tips om zweetgeur wél uit je kleding te kunnen verwijderen!

Vaak kan de wasmachine niet alle bacteriën uit je kleding verwijderen. Het gevolg is dat oud zweet gaat nestelen in de vezels van je kleding, wat je weer gaat ruiken als je je kleding maar een half uurtje aan hebt. Vers zweet is geurloos, dus als je je zelf ruikt is dat oud zweet. Het is dus belangrijk dat je alle bacteriën verwijdert, zodat je geen last meer hebt van een zweetlucht in je kleding.

Azijn

Dat wij fan zijn van schoonmaakazijn, is wel duidelijk. Je kunt het immers voor meerdere doeleinden gebruiken. Laat je kleding een uurtje in een emmer water met een scheut azijn weken. Daarna kun je het kledingstuk gewoon op normale temperatuur wassen in de wasmachine. Je zult merken dat je de volgende keer wanneer je het kledingstuk draagt, het een stuk frisser ruikt!

Soda

Ook soda staat bij ons standaard in het keukenkastje. Soda is goedkoop, milieuvriendelijk en multifunctioneel. Om de bacteriën helemaal te verwijderen uit je favoriete trui of T-shirt, laat je het net als bij azijn weken in een emmer water met wat soda. Daarna gewoon een normale was draaien en je trui of T-shirt kan weer een ronde mee!

Glansspoelmiddel

De volgende tip is ideaal voor wanneer je witte T-shirts hebt met gele vlekken onder de oksels: spuit wat glansspoelmiddel op de vlek en laat het even inweken. Daarna doe je je witte T-shirt in de wasmachine en de vlek verdwijnt vervolgens als sneeuw voor de zon!

Zweetlucht voorkomen

Draai af en toe een kookwas op een lege trommel en wat soda. Op die manier verdwijnen de bacteriën en ook de vetluis uit je wasmachine. Zo zal je kleding na afloop veel schoner uit de wasmachine komen!
Als je een dag hebt gezweet, gooi dan meteen je kleding in de wasmachine bij thuiskomst. Laat je stinkende kleding vooral niet rondslingeren!
Je kunt het beste katoenen kleding dragen. Op die manier heb je minder kans op een zweetgeur in je kleding. Polyester kleding is bijvoorbeeld een afrader; hierdoor gaat het sneller stinken.

Heb jij ook last van een zweetlucht in kleding? Laat ons weten of de bovenstaande tips jou geholpen hebben!

Reacties