Voegen schoonmaken in de badkamer


Voegen trekken vocht en viezigheid aan, dat kan natuurlijk ook niet anders na dagelijks gebruik van de douche. Zijn de voegen in jouw badkamer ook een beetje gelig van kleur? Wij gingen op zoek naar dé tips om de voegen weer stralend wit te krijgen.

Ben jij gewend om allesreiniger te gebruiken bij het schoonmaken van de badkamer? Hier kun je beter mee stoppen; allesreiniger zorgt voor een vettig laagje en dit trekt alleen maar meer viezigheid aan. Voegen schoonmaken kun je beter doen door een van onderstaande tips op te volgen. O en wist je trouwens dat 1,2 miljoen Nederlands de badkamer naakt schoonmaakt?!

Afwasmiddel en azijn

Verhit een kopje azijn in een pannetje op het fornuis. Het azijn mag niet koken. Vul een spuitfles met de verwarmde azijn en een kopje afwasmiddel en schud even goed met de fles. Spray royaal de badkamertegels en de voegen in, maar vermijdt zoveel mogelijk de kitranden. Te veel azijn kan rubbers en kit aantasten. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten intrekken en daarna kun je de vuiligheid zo af doen met een spons.

Schoonmaken met bleek

Trek oude kleding aan, zet de ramen open en ga aan de slag met bleek. Vul een lege plantenspuit voor de helft met heet water en de andere helft met bleek. Spuit hiermee de voegen in, laat het eventjes inwerken en ga er met een oude tandenborstel over. Spoel de voegen vervolgens goed na met de douchekop en je zal meteen verschil zien!

Schoonmaakazijn

Wie regelmatig onze blogs leest, weet dat schoonmaakazijn wel zo’n beetje een wondermiddel is. Zo kun je met dit goedje ook erg goed de badkamer schoonmaken. Doe wat azijn in een plantenspuit, en spuit hiermee over de voegen. Het ruikt niet zo lekker, maar het is wel erg effectief. Even laten intrekken en daarna goed naspoelen met warm water.

Voegen schoonmaken met tandpasta

Het is even wat werk en ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit hebt gebruikt, maar het schijnt dus dat je met een oude tandenborstel en wat tandpasta de voegen weer wit krijgt. Daarna wel weer even schoonspoelen natuurlijk met warm water.

Goed ventileren

Om de voegen goed schoon te houden en om schimmels te voorkomen, is het belangrijk goed te ventileren in de badkamer. Zo krijgen bacteriën geen kans. Laat dus altijd, indien mogelijk, een raampje openstaan in de badkamer en douche het liefst met de deur open.

Nadrogen

‘Voorkomen is beter dan genezen’, dat zeggen ze natuurlijk niet voor niks! Hang een trekker in de douche en leg altijd een oude handdoek klaar. Na het douchen kun je de douchecabine en de badkamer tegels droogtrekken, en de tegels en kraan even nadrogen met de oude handdoek. Zo voorkom je viezigheid op de tegels, maar ook in de voegen. Dit trucje helpt natuurlijk ook tegen het voorkomen van kalk en bespaart tijd voor ‘de grote schoonmaak’.

En heeft het geholpen? Of heb jij nog andere tips voor het schoonmaken van de voegen? Laat het ons weten!


Reacties