4 stappen voor het tuinonderhoud in het voorjaarHet voorjaar is in een aantocht. De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en de plantjes beginnen weer te groeien. Tijd om de tuin voor te bereiden op het voorjaar!

1. Opruimen 

Begin simpelweg met het opruimen van je tuin, je zal merken dat dit al een groot verschil maakt. Zorg ervoor dat alle planten en siergrassen worden gesnoeid of worden opgeruimd. Ruim de tuin verder ook op, spullen die niet meer nodig zijn kunnen in de schuur en al het winterafval kan worden weggegooid. 

2. Bemesten

De bodem van je tuin is heel belangrijk. Een goede bodem zorgt ervoor dat de planten gezond blijven. Wellicht is het nodig om de grond om te ploegen, maar zorg in ieder geval voor het aanbrengen van een laag compost. Zo hebben de planten weer genoeg energie om te kunnen groeien en bloeien!

3. Onkruiden wieden

Check de tuin of dat er onkruid te zien is wat niet (meer) gewenst is. Zorg ervoor dat alle planten weer genoeg plek hebben om te kunnen groeien en dat er geen onkruid in de weg zit. Verwijder onkruid handmatig door de plantjes met wortel en al uit de bodem te trekken. 

4. Terras schoonmaken

De tegels worden in de winter vaak groen en vuil. Zorg ervoor dat je de tegels zorgvuldig schoonmaakt. Gebruik hiervoor een middel dat voor de ondergrond die jij hebt geschikt is. Zo kan je bijvoorbeeld groene aanslag reiniger gebruiken. 

Eerder gaven we ook al tips voor een onderhoudsvrije tuin. Geef jij de tuinklussen liever uit handen? Dat kan! Je kan een tuinhulp boeken via ons platform. 

Reacties