Piepende deuren? Met deze tips heb je het zo verholpen!


Herken je dat? Dat irritante gepiep iedere keer wanneer je de deur open en dicht doet? Niet dat het kwaad kan hoor, maar irritant is het wel! Met een aantal simpele trucjes heb je dit piepen zo verholpen. 

1. Siliconenspray

Voor de eerste manier om het piepen te verhelpen, heb je siliconenspray nodig. Een voorbeeld daarvan is WD-40; een smeermiddel om rubber, plastic en metalen delen te beschermen en te verzorgen. We schreven al eerder een blog over de veelzijdigheid van WD-40, zo kan je het onder andere gebruiken voor het verwijderen van kauwgom tot het wegwerken van kleine krasjes op de auto. 

Maak de scharnieren van de piepende deur eerst goed schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel. Spuit de scharnieren in met de siliconenspray en beweeg de deur een aantal keer open en dicht om te luisteren of het piepen weg is. 

2. Vaseline

Wat ook prima kan helpen tegen een piepende deur, is een beetje vaseline op de scharnieren smeren. Vaak heb je vaseline ook al in huis. Een klein beetje kan al voldoende zijn! Gewoon even testen wanneer de deur stopt met piepen. 

3. Scheerschuim

Geen WD-40 of vaseline in huis? Scheerschuim kan de truc ook doen! Spuit een beetje van het schuim op de scharnieren en veeg het uit met een handdoekje. Klaar! 

4. Pin verwijderen

We hebben je al veel opties gegeven en het lijkt ons sterk als het niet geholpen heeft! Blijft de deur tóch piepen? Probeer dan te achterhalen welke scharnier de schuldige is en verwijder de pin uit het scharnier met een tang. Eventueel moet je de pin weer recht buigen met een hamer. Smeer de pin zelf dan goed in met een smeermiddel en plaats de pin weer terug. 

Gebruik trouwens liever geen olijfolie of een andere plantaardige olie wanneer je de scharnieren gaat smeren. Na verloop van tijd kan dit namelijk enorm gaan plakken en heeft het piepen plaatsgemaakt voor een plakkende deur! 

Reacties