8 manieren om WD-40 te gebruiken

WD-40 is die bekende blauw-gele fles met rode dop. Het spul werd in 1953 ontwikkeld door de Rocket Chemical Company in opdracht van de NASA, die op zoek was naar een waterverdringend middel om roestvorming op de raketten tegen te gaan. De naam staat voor ‘Water Displacement 40th attempt´. Bij de 40e poging werkte de formule namelijk pas naar behoren. Leuk om te weten, maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd wat je er allemaal mee kunt doen!  

Er bestaat een heuse WD-40 fanclub waarvan de leden een lijst hebt gemaakt van toepassingen van WD-40. Hier staan wel meer dan 2000 suggesties op! Weliswaar met een disclaimer vanuit WD-40 zelf: ´De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht. ´ 

Wij hebben hier 8 opvallende of handige tips vandaan gehaald.  

1. Lijmresten verwijderen

Ga je met lijm aan de slag? Spuit dan eerst je werkbank in met WD-40. Dit voorkomt dat lijmresten blijven hechten aan de tafel. Heb je lijm geknoeid op je jeans? Stop je kledingstuk dan nooit direct in de wasmachine, door de warmte gaat de lijm zich alleen nog maar meer hechten en komt het er nooit meer uit. Spray in plaats daarvan de lijmplek in met WD-40, laat het even inwerken én verwijder dan de lijm met een spatel.  

2. Afzuigkap schoonmaken

De afzuigkap is een verzamelplek voor stof en vet. Om je afzuigkap weer streeploos schoon te krijgen, spuit je hem in met WD-40. Neem het vervolgens af met een droge schone doek. Pas uiteraard wel op dat het er geen WD-40 op je eten komt, dat is minder smakelijk… 

3. Kauwgom verwijderen

Ben je op een bankje gaan zitten, waar iemand net z´n stukje kauwgom had verloren? Ook met WD-40 krijg je kauwgom gemakkelijk uit je broek! Spray de kauwgom in met WD-40, laat het even intrekken en verwijder de kauwgom vervolgens met een spatel. Misschien moet je dit een paar keer doen, om alle resten eruit te krijgen. Daarna stop je je broek in de wasmachine! 

4. Oude munten schoonmaken 

Is oude munten verzamelen jouw hobby? Met WD-40 krijg je ze weer stralend schoon! Spray WD-40 op de munten. Laat dit even intrekken. Borstel vervolgens de munten met een zachte tandenborstel. Spoel de munten goed schoon met water en droog de munten af met een schone doek.  

5. Stickerresten verwijderen 

Je hebt geen speciale stickerverwijderaar meer nodig, want WD-40 doet de truc. Doe een beetje WD- 40 op een stuk keukenpapier en wrijf over de achtergebleven stickerresten. De resten zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon! 

6. Krijt verwijderen van de muur

Is je kind creatief bezig geweest met krijt op de muur? Ook dat krijg je met WD-40 gemakkelijk verwijderd. Spray eerst een beetje WD-40 op de muur om te kijken of er geen rare vlek achterblijft. Is de ondergrond geschikt, spuit je al het krijt op de muur in. Vervolgens veeg je de plekken af met een schone droge doek.  

7. Krasjes op de auto wegwerken

Als het gaat om kleine oppervlakkige krasjes op de auto,  dan kun je deze vaak wegpoetsen met een beetje WD-40. Spuit het spul op de krasjes en poets het op met een beetje keukenpapier. De krasjes zijn duidelijk minder zichtbaar en dat bespaart je weer een bezoek aan de garage!  

8. Ring van vinger afkrijgen

Het is ons allemaal weleens overkomen; je ring die je maar niet van je vinger afkrijgt, met warm weer bijvoorbeeld. Spuit je er wat WD-40 op, glijdt de ring zó van je vinger af! 


Heb jij ook nog wat verrassende suggesties waar je WD-40 nog meer voor kan gebruiken? Deel het met ons!  

Reacties