De vier voordelen van water opvangen met een regenton

Het hebben van een regenton kent grote voordelen, sommige zijn vanzelfsprekend, maar we weten zeker dat je sommige voordelen nog niet kent. Zie je zo´n grote plastic ton in de tuin niet zitten? Dan delen we ook nog eens een DIY hoe je zelf een stylish regenton maakt.  

1. Regenwater is gratis

Oké kraanwater is nou ook weer niet het allerduurste, maar regenwater is helemaal gratis. Gelukkig zijn de kosten van de aanschaf van een regenton ook niet het allerhoogst én daarnaast kun je in sommige gemeente ook subsidie krijgen wanneer je een regenton neemt. Zo wordt het aanschaffen van een regenton zeker aangemoedigd! 

2. Beter voor het milieu

In een lange periode van droogte, zoals de afgelopen zomers, moeten waterbedrijven steeds meer grondwater oppompen. We verbruiken dan immers meer kraanwater, denk aan drinkwater, maar ook water om het zwembadje in de tuin te vullen of om de tuin te sproeien. Het oppompen van grondwater gaat ten koste van het milieu. Met een regenton verbruik je veel minder kraanwater.  

3. Regenwater bevat geen kalk 

Water uit de kraan bevat veel kalk. Waterzuiveringsbedrijven doen er dan ook alles aan om dit water zo schoon mogelijk te krijgen. Bij regenwater is dat niet nodig, dit is al schoon van zichzelf én bevat geen kalk. Dat betekent automatisch ook dat het water veel beter is voor je planten dan het water uit de kraan. Je auto of ramen wassen met water uit de regenton is overigens ook een aanrader; doordat het water geen kalk bevat, heb je minder last van strepen! 

4. Je bent voorbereid op extreem weer 

We krijgen steeds meer te maken met extreem weer: hevige buien, maar ook lange periodes van droogte. Na een periode van regen, heb je bij droogte altijd een voorraad aan regenwater met de regenton, zodat je dat bijvoorbeeld kan gebruiken voor de bewatering van je planten.  

De regenton kan ook helpen bij het opvangen van water bij wateroverlast. Wanneer het vaak kort en hevig regent, kan de grond niet al het regenwater opvangen. De regenton helpt daarbij een handje.  

Zelf een regenton maken?

Een regenton kan ook nog eens leuk staan in de tuin, je kan zelfs een oud wijnvat gebruiken bijvoorbeeld!  

Ben je na het lezen van de grote voordelen van een regenton, ook enthousiast geworden? 

Eigen Huis & Tuin vertelt je hoe je supersimpel zelf een stijlvolle regenton maakt.  

Reacties