Kalkaanslag uit wc-pot verwijderen


In het toilet kan een bruinige kalkaanslag ontstaan. Dat betekent niet per definitie dat je wc zo vies is. Op alle plekken waar water is, verschijnt na verloop van tijd kalk. Dus ook in een toilet. Vooral als de hardheid van water in jouw gemeente hoog is. Met onderstaande tips kun je de kalkaanslag in je toilet makkelijk verwijderen.

1. Ontkalken met cola

Met cola krijg je kalkaanslag gemakkelijk weg. Cola is de perfecte ontkalker, wat je misschien niet zou verwachten. Giet wat cola over de kalkplekken, laat de cola zijn werk doen door het even in te laten trekken, schrob het toilet even schoon met de wc-borstel en de kalkaanslag is verdwenen!

2. Baking soda en schoonmaakazijn

Dit is niet alleen dé ideale combinatie bij het ontstoppen van je gootsteen, maar ook voor het verwijderen van kalk. Strooi wat Baking soda over de kalk en giet er daarna (voorzichtig!) wat schoonmaakazijn overheen. Het kan een beetje gaan bruisen. Daarom moet je het er niet te snel overheen gieten. Laat het even intrekken, schrobben en klaar!

3. Ontkalken met schoonmaakazijn

Geen Baking soda in huis? Dan kun je je toilet ook reinigen met alleen schoonmaakazijn. Flink wat azijn in de pot gieten, laten intrekken en de kalkaanslag zal verdwijnen. Werkt het niet direct? Dan herhaal je het gewoon een paar keer.

4. Schoonmaken met vaatwastablet

Een vaatwastablet? Inderdaad! Gooi ’s avonds, voordat je naar bed gaat, een vaatwastablet in het toilet. De volgende dag krijg je de kalkaanslag gemakkelijk verwijderd met de wc-borstel. Kalkaanslag verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

5. Goed bijhouden

Als je toilet van binnen weer helemaal blinkt, is het zaak dat je het goed bijhoudt. Op die manier zal het langer duren voordat er weer kalkaanslag verschijnt. Niet aan jou besteed of zie je dat simpelweg niet zo zitten? Schakel dan gewoon een huishoudelijke hulp in!

Kun je wel wat tips gebruiken voor het reinigen van de wc? Lees dan de blog ‘Wc schoonmaken: hét stappenplan voor een smetteloos toilet!

Reacties