Besparen op boodschappen


Zou jij graag aan het einde van de maand wat meer geld over willen houden, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Er zijn een heleboel bespaartips, waarvan we er graag één uitlichten: besparen op boodschappen. Herken je dat ook, dat je regelmatig schrikt van het bedrag dat je moet afrekenen in de supermarkt? Lees dan gauw verder!

Boodschappenlijstje maken

Wanneer je een boodschappenlijstje maakt, kun je behoorlijk wat geld besparen op de boodschappen. Maak bijvoorbeeld een weekmenu van verschillende gerechten. Deze ingrediënten schrijf je op je boodschappenlijstje, waarmee je naar de supermarkt gaat. Doordat je een lijstje hebt waar je je aan moet houden, kom je minder in de verleiding om impulsaankopen te doen. Je werkt gewoon je lijstje af en daarmee bezuinig je enorm op je wekelijkse boodschappenkosten.

Doe één keer per week boodschappen

Wanneer je één keer per week boodschappen doet, heb je beter inzicht in je uitgaven. Misschien dat je halverwege de week nog wat vers fruit of groente kan kopen. Heb je je boodschappen voor een hele week gedaan, dan zal je ook niet zo snel buiten de deur gaan eten of iets bestellen. Je weet dat je namelijk nog eten hebt liggen in de koelkast.

Check wat je nog in huis hebt!

Het lijkt misschien logisch, maar kijk altijd even je voorraadkast na, voordat je het zoveelste pak suiker koopt. Het is toch zonde van het geld als je producten koopt, die je al in huis hebt. 

B-merk is ook prima!

Goedkoop is niet altijd duurkoop. Koop dus niet altijd de A-merken, maar kijk ook eens wat lager in de schappen naar de B-producten. A-merken staan meestal op ooghoogte, dus ga eens door de knieën en kijk welke alternatieven je hebt. Goedkoper en vaak even goed! 

Houd de aanbiedingen in de gaten

Kijk de foldertjes van verschillende supermarkten eens na op aanbiedingen. Het loont ontzettend als je diverse supermarkten afgaat voor de verschillende prijsknallers. Bijvoorbeeld wanneer het wc-papier ergens anders in de aanbieding is. Maar wanneer je daar een stuk voor moet omrijden met de auto, dan loont het natuurlijk niet. Wees dus kritisch. Ook 1+1 gratis lijkt mooi, maar niet wanneer je dat product eigenlijk niet nodig hebt.  

Kliekjes! 

Houd één keer per week een kliekjesdag. Dan eet je dus de restjes op die je eerder hebt ingevroren. Bijvoorbeeld een lekker bord spaghetti wat je eerder niet op kreeg, of die groentesoep die je hebt gemaakt van groenten die je nog over had. Gooi overgebleven groente dus nooit zomaar weg, maar maak er een lekker soepje van! Zo verspil je ook nog eens minder voedsel!

Doe geen boodschappen als je honger hebt

Wanneer je boodschappen gaat doen als je honger hebt, vind je alles lekker en gooi je automatisch veel meer in je winkelwagenmandje. Niet doen! Doe alleen boodschappen wanneer je geen trek hebt, daarmee bespaar je automatisch op de kosten. Je mandje zal namelijk minder vol zitten. Koop alleen de producten die op je boodschappenlijstje staan en houd je er aan, hoe moeilijk het ook is! 

Maak het zelf! 

Je kunt natuurlijk een pot tomatensaus kopen, maar hoe makkelijk is het om het zelf te maken! Scheelt behoorlijk in de kosten én het is vaak nog gezonder ook. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld babyvoedsel, jam, salade, soep, saus, mueslirepen en nog meer veel! Wie weet word je straks een echte keukenprins(es) wanneer je alles zelf maakt! 

Eet minder vlees

Misschien wil jij dit als echte carnivoor niet horen, maar probeer minder vlees te eten wanneer je geld wil besparen op boodschappen. Vlees kan namelijk best prijzig zijn en het is in ieder geval één van de duurste producten in de supermarkt. Er zijn een heleboel lekkere gerechtjes te bedenken zonder vlees! En ze zijn ook nog beter voor je portemonnee! 

Heb je dit nu een paar maanden geprobeerd, kijk dan eens of het inderdaad heeft gescheeld in de boodschappenkosten. Wedden van wel?!

Reacties