Bespaartips: met deze tips houd je geld over aan het einde van de maand!


December staat voor de deur en deze maand is extra duur vanwege de feestdagen. Je geeft automatisch een stuk meer geld uit dan in andere maanden, je ontkomt er haast niet aan. Daarom hebben we een aantal tips voor je gevonden die je in het nieuwe jaar helpen bij besparen.

Overstappen zorgverzekering

Tot 31 december kun je nog overstappen van zorgverzekering. Ga eens na of je nu écht die aanvullende verzekering nodig hebt of dat je misschien je eigen risico kunt verhogen. Doe dit alleen als je niet veel ziektekosten verwacht. Door over te stappen of je zorgverzekering aan te passen, kun je per maand veel geld besparen. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen. Vind je het geen probleem je zaken online te regelen, kun je kijken of jouw verzekering een goedkopere internetpolis heeft.

Aanbiedingen: bespaar honderden euro’s!

Houd de aanbiedingen in de folders in de gaten, koop veelgebruikte producten (tandpasta, wasmachine, shampoo) alleen als ze in de aanbieding zijn. Op deze manier kun je honderden euro’s per jaar besparen! Het lijkt misschien veel werk, maar voor veel mensen is dit een échte sport, kijk bijvoorbeeld naar het Amerikaanse programma Extreme couponing.

Besparen op boodschappen

Ga jij ook weleens boodschappen doen als je trek hebt? Niet doen! Niet alleen koop je dan meer, maar je maakt ook ongezondere keuzes en je koopt meer calorierijke producten. Dat betekent dat het dus niet alleen slecht is voor je portemonnee, maar ook voor je lijn. Maak van tevoren een boodschappenlijstje en koop alleen de producten die hier op staan. Je kunt ook gebruik maken van cash back aanbiedingen, download bijvoorbeeld de app Scoupy. Krijg zo je volledige aankoopbedrag terug óf maak gebruik van kortingen.

Huishoudboekje bijhouden

Heb jij geen idee waar je geld is gebleven als je aan het einde van de maand op je bankrekening kijkt? Houd dan een huishoudboekje bij. Het scheelt heel veel als je ergens je inkomsten en uitgaven noteert, dit geef je veel meer inzicht op punten waar je op zou kunnen besparen. Zo kun je precies zien in welke categorie je het meeste uitgeeft.

Goedkope uitjes

Er zijn genoeg goedkope of gratis uitjes: dagje strand, kinderboerderij, fietsen of bloemen plukken. Er zijn genoeg opties! Veel gemeentes hebben regelmatig gratis evenementen die iedereen kan bezoeken. Als je naar een betaald evenement wilt, kijk dan eens op Ticketswap voor een goedkoper ticket.

Vergelijk energieprijzen

Als je ergens anders goedkoper uit bent, loont het om over te stappen van energieleverancier. Vergelijk verschillende energieprijzen en kijk waar je het meeste kan besparen. Je zou ook kunnen overwegen om zonnepanelen aan te schaffen, het is even een grote aankoop maar na 5 jaar heb je dit alweer terugverdiend. Enkelglas laten vervangen door dubbelglas kan ook zo’n 300 euro per jaar besparen op je energierekening.

Is jouw goede voornemen ook geld besparen? Laat ons weten aan welke bespaartips jij iets hebt gehad!

Reacties