Last van muggen in huis?


Vorige week schreven we al over fruitvliegjes, maar dit zijn niet de enige irritante beestjes in huis. Wat dacht je van muggen?! In tegenstelling tot fruitvliegjes, laten muggen jou níet met rust en willen graag proeven van jouw bloed.  Ze verstoren je ook graag in je slaap met hun gezoem en zodra je bent geprikt heb je daar nog dagenlang last van. Tijd om dit ongedierte eens goed aan te pakken!

1. De muggenlamp

Een muggenlamp in je slaapkamer werkt écht. Deze lamp trekt muggen en andere insecten aan en wanneer ze in de buurt komen, worden ze geëlektrocuteerd . Je zet de lamp aan voordat je naar bed gaat en weer uit wanneer je opstaat.  Zo heb je geheid een goede nachtrust!

2. Horren in deuren en ramen

Om de muggen buiten te houden, kun je horren in deuren en ramen laten plaatsen. Voordeel is dat je de deur gewoon lekker open kunt laten staan, maar dat er geen vervelende beestjes binnen kunnen komen.

3. Geurtjes

Net als fruitvliegjes, hebben ook muggen een hekel aan specifieke geuren van plantjes. Denk hierbij aan citroenmelisse, munt, rozemarijn, goudsbloemen, citroengras en kattenkruid. Voordeel van veel van deze planten is dat het voor ons wél vaak erg lekker ruikt en ook multifunctioneel is. Zo kun je met rozemarijn heerlijke gerechten maken en munt kun je gebruiken in een lekker drankje.

4. Stilstaand water

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Zorg er daarom voor dat je dat je geen stilstaand water in en rondom je huis hebt. Denk hierbij aan drinkbakken van je huisdier, vijvers, vogelbadjes, emmers en regentonnen. Nu hoef je niet meteen je vijver dicht te gooien, maar wat dacht je van een leuke fontein? Zolang er maar stromend water is, blijven de muggen wel weg.

5. Klamboe aanschaffen

Mocht er, ondanks bovenstaande maatregelen, tóch een mug binnen dringen in jouw huis, kun je ook een klamboe ophangen boven jouw bed. Dan kunnen ze je in ieder geval niet steken. Zorg er wel voor dat de klamboe te allen tijde dicht hangt, anders heeft het nog steeds niet zo veel zin.

6. Ventilator

Zet een ventilator in je slaapkamer. Muggen houden niet van rondcirculeerde lucht en zullen dan ook wegblijven. Nog een voordeel is dat jij het zelf ook lekker koel hebt tijdens het slapen.

Mocht je ondanks deze tips tóch gestoken worden (wat ons sterk lijkt), dan heb je altijd nog tips om de jeuk te verminderen. Smeer wat tandpasta of azijn op de bult bijvoorbeeld!

Reacties