Deze 7 dingen zijn viezer dan de wc-bril!


Hang jij ook bijna standaard boven een openbaar toilet, omdat je zo vies bent van alle bacteriën? Of bedek je de wc-bril standaard met een laag wc-papier, voordat je je billen laat zakken? Het schijnt dus dat een wc-bril best wel mee valt, sterker nog, we kunnen 7 andere dingen opnoemen die viezer zijn! Bereid je voor, hier komen ze.

1. Vaatdoekje

Een vaatdoekje, maar ook een theedoek of een keukensponsje, bevat veel meer bacteriën dan een wc-bril. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid, je kan bijvoorbeeld een voedselinfectie oplopen als het in contact komt met je eten. Was je vaatdoekje, theedoeken en handdoekjes regelmatig op 60 graden, dit doodt de bacteriën. Vervang de doekjes dagelijks.

2. Tandenborstel

Je tandenborstel staat vaak in dezelfde ruimte als het toilet. Als je je toilet doorspoelt, spetteren alle bacteriën omhoog en dwarrelen weer langzaam naar beneden op onder andere, ja daar komt ie, je tandenborstel! De badkamer is natuurlijk ook een lekkere vochtige en warme plek, wat heerlijk is voor de bacteriën om te vermenigvuldigen. Hoe voorkom je nou dat je je tanden poetst met een met bacteriën bezaaide tandenborstel? Doe de deksel van het toilet naar beneden, voordat je doorspoelt. Zet ook altijd een raam open in de badkamer én zet tandenborstels altijd los van elkaar.

3. Telefoon

Maak jij jouw mobiele telefoon weleens schoon? Waarschijnlijk niet. Best gek, want op jouw telefoon zitten 10 keer zo veel bacteriën dan op de wc-bril! Gelukkig zijn die bacteriën niet schadelijk voor je gezondheid, maar toch is het wel verstandig je telefoon regelmatig even af te doen met een desinfecterend doekje.

4. Snijplank

Etensresten op een snijplank zijn erg hardnekkig, vooral als je rauw vlees snijdt op je snijplank. Het beste kun je een glazen snijplank gebruiken, dan hebben de bacteriën geen kans om in de plank te ‘kruipen’ én het is makkelijk schoon te maken. Als je toch een kunststof snijplank gebruikt, maak het dan na gebruik goed schoon door met heet water en afwasmiddel flink te schrobben.

5. Afstandsbediening

Waarschijnlijk gebruik je de afstandsbediening bijna dagelijks en daarom is het een behoorlijke bron van bacteriën. Het is dus erg belangrijk ook dit regelmatig schoon te maken, ook om te voorkomen dat je ziek wordt. De afstandsbediening kun je schoonmaken met een desinfecterend doekje.

6. Toetsenbord

Stof, etensresten, huidschilfers en haren; dit schud je waarschijnlijk allemaal uit je toetsenbord. Schrik niet: een toetsenbord bevat maar liefst 400 keer meer bacteriën dan een wc-bril! Het toetsenbord bevat ook vaak het zogeheten ‘verkoudheidvirus’ en dat is al helemaal vervelend als meer mensen dezelfde computer gebruiken. Regelmatig even afdoen dus!

7. Beddengoed en matras

Verschoon regelmatig je beddengoed, want dat is écht een broedplaats voor bacteriën. Dit komt doordat we ’s nachts transpireren en onder de dekens is het natuurlijk ook lekker warm, vocht en warmte trekt bacteriën aan. Een matras daarentegen kun je natuurlijk niet even in de wasmachine stoppen, maar je zou een matras wel na acht á tien jaar moeten vervangen. Niet alleen voor het comfort, maar dus ook vanwege de bacteriën en schimmels (schimmels ja!). Een matras kan op een gegeven moment ook zwaarder gaan wegen, vanwege de viezigheid die er in is gaan zitten. Hopelijk slaap je nog wel lekker vannacht, nu je dit gelezen hebt!

Natuurlijk, bacteriën zorgen voor een betere weerstand. Het is echter wel belangrijk om tóch regelmatig de bovenstaande dingen schoon te maken. Je wilt natuurlijk niet ziek worden. Maak jij al wél regelmatig deze broeihaarden van bacteriën schoon?

Reacties