De badkamer schoonmaken doe je zo!


Het schoonmaken van de badkamer vind ik één van de vervelendste klusjes. Met name het schoonmaken van de douche. Hier maak je toch dagelijks gebruik van en hier vind je kalk, shampooresten én vergeet die vieze voegen niet. Je maakt het niet ‘even snel’ schoon, maar hier moet je de tijd voor nemen. We hebben daarom wat handige tips voor je op een rijtje gezet hóe je de badkamer schoonmaakt!

Voegen badkamer schoonmaken: schoonmaakazijn! 

Meng wat bleek met water en schrob met een oude tandenborstel de voegen schoon. Spoel het daarna af met water en de voegen zijn schoner dan ooit. Wil je meer informatie hoe je je voegen moet reinigen? Lees dan onze uitgebreide blog!

Badkamertegels schoonmaken 

Voor het schoonmaken van de badkamertegels, doe je wat schoonmaakazijn en water in een spuitflacon. Spuit de tegels royaal in, laat het 15-30 minuten intrekken en schrob de tegels daarna goed schoon met een schuurspons. Daarna kun je het afspoelen met warm water. Het voordeel van schoonmaakazijn, is dat het goedkoop is en ontzettend effectief.

Douchecabine schoonmaken

  • Douchedeur
    Ook je glazen douchedeur kun je insprayen met het mengsel van schoonmaakazijn en water. Daarna schoonmaken met het sponsje, naspoelen en afdoen met een droge doek.
  • Douchekop
    Maak je douchekop los en leg hem in een emmer met warm water en schoonmaakazijn. Daarna kun je hem afspoelen en afdoen met een droge doek. 
  • Douchegordijn
    Het douchegordijn kun je wassen in de wasmachine op 40 graden mét een vaatwastablet. Vlekken zullen zo gegarandeerd verdwijnen. 
Als je alle stappen hebt doorlopen voor het schoonmaken van de douche, doe dan alles goed af met een droge doek.

Bad schoonmaken: hoe doe je dit?

Laat het bad vollopen met heet water en een flinke scheut biotex. Laat dit een paar uur intrekken en laat daarna het bad leeglopen. Spoel het goed na met warm water en de zeepresten zijn verdwenen!

Spiegel schoonmaken: met een aardappel!

Snij een aardappel door het midden, wrijf met de aardappel over de spiegel en al het viezigheid zal meteen verdwijnen. Doe de spiegel vervolgens af met een licht vochtige microvezeldoek. Daarna gebruik je een droge microvezeldoek om hem droog te wrijven. Je zult merken dat de spiegel nu minder snel zal beslaan. Tussendoor doe je de spiegel ook regelmatig af met een droge microvezeldoek.

Zo! Nu de badkamer is schoongemaakt, kun je weer tot rust komen in een heerlijk bad! Heb jij nog goede tips?

Reacties