Kinderen vermaken in de auto: zo doe je dat!

Kinderen vermaken in de auto

Zijn we er al? Mag ik een snoepje? Mama, Job steekt zijn tong naar mij uit! Op autovakantie met kinderen kan een uitdaging zijn. Ze vervelen zich natuurlijk al voordat je drie staten verder bent en de volgepropte auto is hét recept voor irritaties. Hoe zorg je dat de kinderen zich vermaken in de auto? Of je nu de Route du Soleil trotseert of een leuke plek in Nederland opzoekt: Hlprs heeft een aantal tips voor je!

Achterbankspelletjes

Spelletjes zijn een goed medicijn tegen verveling. Wie ziet er bijvoorbeeld de meeste gele auto’s binnen een half uur? Papa en mama houden de tijd bij. Wie een gele auto ziet roept: citroen! Wie het eerst roept krijgt een punt. Een ander leuk achterbankspel is de achterbankbingo van de ANWB. Wie als eerste alle dingen op de kaart heeft gespot roept natuurlijk: Bingo! Er zijn makkelijke en moeilijke varianten van de kaarten te downloaden.

De kinderroutekaart

Voor langer vermaak kun je de kinderroutekaarten van de ANWB downloaden. Er zijn drie kaarten: Nederland, Frankrijk en De Alpen. Op de routekaart zijn verschillende plaatsen en weetjes te vinden. Met de vragen en spelletjes zijn de kinderen wel even zoet. Ook de achterbankbingo komt terug op de routekaarten. Kijk er niet gek van op als de kinderen ineens zitten te wiebelen op hun plaats: ook autogymnastiek komt aan bod.

Vakantie cadeautjes

Een lange autorit naar je vakantieadres onderbreek je graag met iets aangenaams. Een bakje koffie, een stukje wandelen of toch die lekkere snack. Het is tenslotte vakantie! Breek de reis voor je kinderen op door ze steeds iets leuks aan te bieden. Heb je bijvoorbeeld een nieuw schepje gekocht voor op het strand, gooi het niet zomaar in de kofferbak, maar pak het als cadeautje in. Je kunt ze daarnaast verrassen met hun favoriete snack, een vel met autostickers of een leuk boekje. Verdeel de aardigheidjes gelijkmatig over de reis, zodat de pret niet te snel voorbij is.

Auto-organizer

Met meerdere kinderen op de achterbank, ligt ruzie op de loer. Want wie was er nu aan de beurt om met dat ene autootje of die leuke pop te spelen? Zo’n discussie kan al snel leiden tot tranen en geschreeuw. Laat daarom de kinderen apart van elkaar kiezen wat ze mee willen nemen voor onderweg. Daarnaast is het handig om voor ieder kind een eigen organizer op te hangen. Daar kunnen ze hun eigen spulletjes in bewaren. Zo raken er ook minder makkelijk dingen kwijt, wat weer bijdraagt aan een rustige reis.

Heb jij zelf ook nog handige tips? Laat het weten in de reacties!


Reacties