Zo krijg je de natte hondengeur uit huis

Je trouwe viervoeter moet regelmatig uitgelaten geworden, ook wanneer het regent. De geur van natte hond ken je vast wel; niet heel erg fris! Deze geur blijft in huis hangen omdat je hond regelmatig in contact komt met verschillende (zachte) oppervlakken. Wij delen vandaag 5 tips hoe je de (natte) hondengeur uit huis krijgt.  

1. Goed drogen

Ben je samen met je hond naar buiten geweest, droog hem thuis dan zo snel mogelijk af met een (oude) handdoek. Drogen met een föhn werkt ook goed. Zet de föhn wel in de laagste stand, want voor het harde geluid zijn veel honden bang.  

2. Periodiek wassen

Doe je hond periodiek in bad. Niet te vaak, want dat tast de vetlaag van de huid aan. Te vaak wassen kan jeuk en irritatie van de huid veroorzaken. Gebruik speciale hondenshampoo, zodat je hond daarna weer lekker fris ruikt!  

Lees hier in 7 stappen hoe je je hond wast  

3. Regelmatig borstelen en trimmen

Regelmatig borstelen van je huisdier voorkomt nare geurtjes. Vooral bij langharige honden. Je verwijdert daardoor dode huidcellen en vreemde stoffen. Daarnaast krijgt de vacht weer een mooie glans. Ook wanneer je je langharige vriend regelmatig laat trimmen, zorg je ervoor dat er minder vuiligheid blijft hangen in zijn vacht. Dat betekent automatisch ook minder vieze geurtjes.  

4. Specifieke oppervlaktes extra goed schoonmaken

Een hond vindt het heerlijk om lekker tegen verschillende oppervlaktes aan te schuren, zoals kleden en banken. Vooral als ze een beetje jeuk hebben. De ruimtes en oppervlaktes waar je hond mee in contact komt, moeten zorgvuldig gewassen en schoongemaakt worden. Doe je dit niet, dan blijft de geur van de hond hierin zitten en wordt je hond wéér vies nadat hij er tegenaan heeft gezeten.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het huishouden?

5. Witte azijn neutraliseert geurtjes 

Doe een scheutje azijn in een plantenspuit en spuit de plekken in waar je hond vaak ligt, bijvoorbeeld zijn mand. Witte azijn neutraliseert geurtjes en het is veilig, mocht hij eraan likken.

Reacties