Vliegen in huis: zo kom je er vanaf!

Vliegen in huis

Vliegen, een ergernis voor velen. Je zet je raam open om de boel eens even lekker te luchten en daar is de eerste vlieg al. Je kunt er natuurlijk met je vliegenmepper achteraan gaan, maar dat schiet natuurlijk niet op als het er tientallen zijn. Wat kun je nu nog meer doen om vliegen buiten de deur te houden? In deze Hlprs blog geven we handige tips om van vliegen in huis af te komen!

Zeker in de warmere periodes in het jaar, zoals nu, zijn vliegen heel actief. Ze vliegen je huis binnen op zoek naar voedsel, een schuilplaats of broedplaats. Je huis is warm en licht, daar houden vliegen van. Ook containers en afvalbakken zijn favoriete plekken van vliegen. Ze leggen hun eitjes in het afval en vermeerderen zich binnen no time.

Vliegen buiten houden

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Maak het de vliegen moeilijk en zorg dat ze niet binnen kúnnen komen. Doe dit bijvoorbeeld met horren voor de ramen en deuren. Je kunt er ook voor kiezen om een vliegengordijn op te hangen voor de deur. Heb je geen zin of tijd? Vind eenvoudig en snel een klushulp bij jou in de buurt om het gordijn voor je op te hangen.

Vliegen komen af op geur. Ruim daarom etenswaren en -resten zo snel mogelijk op. Vooral groenafval en vleesresten zijn voor vliegen erg interessant. Laat daarom niets op het aanrecht liggen. Berg voedsel op en doe afval zo snel mogelijk in de prullenbak. Verschoon deze prullenbak regelmatig, want vliegen weten ook hier hun weg eenvoudig te vinden. Naast het verwisselen van de zak, kun je de prullenbak ook fris en vliegvrij houden door deze regelmatig schoon te maken.

Je leest het al, vliegen houden niet van opgeruimd en schoon. Wil je graag dat iemand anders het schoonmaakwerk voor jou doet? Geen probleem! Boek eenvoudig een huishoudelijke hulp via Hlprs.



Vlieg op!

Zijn de vliegen eenmaal binnen, dan begint het verjagen. Het lijkt een beetje raar, maar als eerste stap zet je het raam weer open. Veel vliegen vinden zelf weer hun weg naar buiten. Help ze een handje door ze de juiste kant op te wuiven.

Ondanks dat vliegen afkomen op geurend eten of afval, houden ze niet van bepaalde specifieke geuren. Basilicum vinden ze bijvoorbeeld niets. Zet daarom dit plantje in een pot op het aanrecht. Dat staat gezellig en je kunt er heerlijke gerechten mee maken! Ook een bakje water met kruidnagels of een kop schoonmaakmiddel met citroengeur werken goed.

Lees hier meer over geurende planten tegen vliegen en muggen!

Er zijn natuurlijk ook allerlei spullen te koop waarmee je vliegen verjaagt. Een vliegenmepper is de meest bekende, maar er zijn ook elektrische verjagers en sprays op de markt. Heb je last van een plaag, dat wil zeggen honderden vliegen, dan kun je het beste een ongediertebestrijder bellen.


Reacties