Vakantie: 4 tips om inpakstress te voorkomen

Inpakstress voorkomen

Vakantie, we mogen weer! Tenminste, het is wel belangrijk om de adviezen van de overheid goed in de gaten te houden. Heeft het land waar je naartoe wil de gele of groene status? Dan kun je, met inachtneming van de regels die op dat moment gelden, afreizen naar je gewenste bestemming. Na het boeken kan de voorpret beginnen. Stond je te popelen en vertrek je binnenkort al? Hlprs deelt vier handige tips zodat inpakstress je voorpret niet verpest.

1. Maak een paklijst

Sta je dan, ver van huis, zonder tandenborstel/slippers/lenzenvloeistof/zonnebril/enzovoorts. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Maak daarom een paklijst voordat je begint met inpakken. Verdeel de lijst in categorieën zoals toiletspullen, kleding, elektronica en medisch. Probeer de lijst niet in een keer te maken, maar vul deze aan gedurende een normale dag. Wat gebruik je allemaal en heb je dit ook nodig op vakantie? Als het antwoord ja is, schrijf je het op de lijst. Geen zin om zelf een lijst te maken? De ANWB heeft voor iedere soort vakantie een paklijst gemaakt. Doe er je voordeel mee!

2. Begin op tijd

Vakantie, dat vinden we allemaal leuk. Maar inpakken, daar zijn we meestal niet zo’n fan van. Begin daarom op tijd met het verzamelen van items die je mee wil nemen. Zo voorkom je dat je een uur van tevoren alles nog bij elkaar moet graaien. Waarschijnlijk vergeet je de helft of neem je juist veel te veel mee. Vooral bij vliegvakanties is dat niet zo handig. Extra kilo’s kosten geld. Daarnaast ga je juist op vakantie om te relaxen. Begin ongeveer drie dagen voor vertrek met inpakken en voeg op de dag van vertrek je toiletspullen, telefoonlader en reisdocumenten toe.

3. Bespaar ruimte

Je hebt zorgvuldig afgewogen welke kledingstukken je meeneemt en tóch past je koffer of tas niet dicht. Klinkt bekend toch? Hoe voorkom je nu dat je je favoriete shirt thuis moet laten en er geen plek meer is voor souvenirs? Bespaar ruimte door je kleding op te rollen of klein op te vouwen. Denk eens aan Marie Kondo. De vouwwijze die zij inzet voor het organiseren van kledingkasten, zijn ook toe te passen op jouw koffer. Daarnaast kun je schoenen volstoppen met sokken. Sta je op het punt om handdoeken in de tas of koffer te proppen? Check eerst of er een handdoekenservice is bij je hotel, vakantiepark of B&B. Dat scheelt weer ruimte.

4. Laat alles fris achter

De deur achter je dichttrekken terwijl het binnen nog een grote bende is? Op die manier ga je niet relaxed van huis. Zeker als er iemand op het huis en eventuele huisdieren komt passen. Heb je geen zin of tijd om je nog in het zweet te werken? Boek een huishoudelijke hulp via Hlprs! Zo heb jij tijd om in te pakken, laat je alles fris achter en hoef je je bij thuiskomst niet meteen druk te maken om de huishoudelijke taken.
Reacties