Klussen met Hlprs - behang verwijderen

Behang verwijderen

Heeft je nieuwe optrekje een vreselijk behangetje of ben je uitgekeken op je behang? Trek je kluskloffie maar uit de kast, we gaan behang verwijderen. Dat klinkt lastiger dan het is. Met onderstaande tips gaat het je zeker lukken. Klussen met Hlprs! Als deze klus is geklaard, kun je snel aan de slag met het nieuwe behang.

Klussen begint met voorbereiden

Klussen begint altijd met een goede voorbereiding. Anders heb je straks nog meer werk dan waar je mee begon. Daarnaast kun je door een goede voorbereiding ook veilig klussen. Begin met het leeghalen van de ruimte waar je behang gaat verwijderen. Je kunt de meubels ook in het midden van de kamer zetten. Vergeet ze dan niet af te dekken. Bescherm daarnaast ook de vloer. Water, lijmresten, weekmiddel: dat wil je niet op de vloer hebben.

Behang verwijderen: old school

Een eenvoudige manier om behang te verwijderen, is losweken. Dit doe je met een emmer water en een spons. In plaats van een spons, kun je ook een grote borstel of oude doek gebruiken. Zorg dat het water warm is, dat werkt het beste. Daarnaast bestaat er ook speciaal weekmiddel voor behang, dat je kunt toevoegen aan het water. Het losweken zal hiermee sneller gaan. Je gaat met water aan de slag, zorg daarom dat het water niet in je stopcontacten kan lopen of schakel de stroom uit in de ruimte waar je aan het klussen bent. Een laatste tip bij het verwijderen van behang met deze methode: werk van boven naar beneden.

Behang afstomen

Heb je geen zin in geklieder met water? Huur dan een speciaal stoomapparaat bij een bouwmarkt of verhuurbedrijf bij jou in de buurt. Zo'n apparaat is handig voor grote oppervlakken en behang dat goed vast zit. Nadat je het behang hebt gestoomd, kun je het van de muur steken met een spatel. Om de stoom nog beter te laten doordringen, maak je gebruik van een prikroller. Zo maak je kleine gaatjes in het oude behang en komt de stoom makkelijker bij de behanglijm.

Klussen vraagt om geduld

Klussen is geduld hebben, je moet even wachten tot je resultaat ziet van je werk. Dit is zeker het geval bij het verwijderen van behang door te weken. Het behang moet eerst echt goed vochtig worden, voor je het fatsoenlijk kunt verwijderen. Zo voorkom je dat je later nog allerlei kleine stukjes behang moet lospeuteren. Ga niet te enthousiast aan de slag met de spatel, de pleisterlaag moet natuurlijk heel blijven.

Klussen is niet voor iedereen

Kun je ondanks deze klustips toch wel wat hulp gebruiken? Boek een klushulp via Hlprs! De handige helpers staan voor je klaar. Klussen is wat zij het liefste doen. Dus heb jij twee linkerhanden, geen tijd of geen zin?
Reacties