Meivakantie! Wat gaan we doen?

Activiteiten voor de meivakantie

De meivakantie is aangebroken. De afgelopen tijd zijn de basisschoolleerlingen al veel thuis geweest, omdat de scholen gesloten waren. De kinderen zijn nu weer thuis, maar de laptop blijft dicht. Even geen online lessen, geen rekensommetjes of taalopdrachten. Het is tijd om samen leuke dingen te doen. In deze blog geven we alvast een voorzetje. Fijne vakantie!

Ouders en verzorgers die niet tegelijk met hun kinderen vakantie hebben, kunnen een beroep doen op Hlprs. Schakel nu een oppas in via Hlprs zodat jij rustig kunt werken terwijl de oppas de kinderen vermaakt. Bij Hlprs kies je zelf de meest geschikte oppas. Iemand die voldoet aan jouw wensen én aan de wensen van je kinderen.Tips voor (groot)ouders, verzorgers en de oppas

Gymles, maar dan anders

Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk! Veel kinderen vinden gymles de leukste les van de week. Nu het meivakantie is, blijven de gymschoenen in de kast en lonkt de televisie al snel. Ga lekker samen naar buiten en maak je eigen gymles. Pak een dobbelsteen en spreek voor ieder aantal ogen een oefening af. Ren bijvoorbeeld naar de derde lantaarnpaal op de stoep, gooi vier keer een bal over of hinkel zes keer op de plaats. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil en de oefeningen aanpassen naar leeftijd.

De leuke-dingen-lijst

Als de structuur wegvalt, ligt verveling op de loer. ‘Mam, ik verveel me!’. Meestal is het lastig om meteen een geweldig idee te bedenken. Maak daarom samen aan het begin van de vakantie een lijstje met leuke dingen om te doen. Een ijsje halen, samen taart bakken, bouwen met LEGO, een vlog maken: alles is mogelijk. Het doel is niet om alle activiteiten af te strepen, het is geen wedstrijd. Bedenken jullie tijdens de meivakantie iets nieuws wat niet meteen uit te voeren is? Schrijf het op de lijst voor een andere keer!

Op wandelavontuur

Wandelen, meestal is dat niet direct iets waar kinderen enthousiast van worden. Saai! Maar wandelen kan juist een groot avontuur zijn. Misschien loopt er bij jullie in de buurt wel een speciale wandelroute voor kinderen. Deze routes zijn wat korter en voeren langs leuke plekjes. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar zijn er bijvoorbeeld de Kabouterpaden. Bij alle buitencentra van Staatsbosbeheer start zo’n leuke speurtocht. Geen routes beschikbaar in de buurt of blijf je in je eigen woonplaats? Maak zelf een route! Kijk met de ogen van een kind: kies de olifantenpaadjes, bestudeer holletjes in de grond, doe een hinkelspelletje en bekijk alles van dichtbij. Maak de kinderen enthousiast!

Gamen voor dummies

Schermtijd is in veel gezinnen een discussiepunt. ‘Mag ik op de iPad?’. ‘Waarom moet ik nu al stoppen met spelen?’. Laat je eens verleiden om mee te doen. Het zal je verbazen hoe leuk kinderen het vinden om jou uit te leggen hoe het werkt. Jij leert eens van hen, in plaats van andersom. Ben je niet zo goed in gamen of gamet je kind even alleen? Laat hem of haar kennismaken met de Game Studio van Het Klokhuis, hiermee kunnen kinderen met behulp van tutorials een eigen game bouwen. Daar zijn ze wel even zoet mee!

Heb jij nog leuke tips voor deze meivakantie?


Reacties