Coronaproof kerst vieren: 5 alternatieven voor de kerstdagen


Dit jaar zijn we genoodzaakt om kerst een beetje anders te vieren dan andere jaren. Gezellig met de hele familie dineren zit er namelijk niet in vanwege de beperking van het aantal gasten dat je mag ontvangen. Er zit niks anders op dan te bekijken wat dit jaar wél mag. We hebben daarom 5 leuke alternatieven voor jullie op een rijtje gezet, zodat je tóch gezellig kerst kunt vieren! 

Derde kerstdag er achteraan plakken 

Kerst valt dit jaar gunstig; eerste kerstdag op vrijdag en tweede kerstdag op zaterdag. Dat betekent dat je gemakkelijk nóg een familiebezoekje kan inplannen op zondag, dan heb je automatisch een derde kerstdag. Waarom niet! Tel je ook kerstavond mee, dan kun je maar liefst 4 keer op visite of bezoek ontvangen! 

Videobellen 

Coronaproof kerst vieren, daar hoort eigenlijk het videobellen wel bij natuurlijk. Iets wat we de afgelopen maanden massaal deden met vrienden en familie. Waarom dan ook niet met kerst? Maak allemaal een lekker kerstdiner klaar en zet tijdens het eten de tablet op tafel. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat jullie allemaal samen zijn. Hetzelfde kan je doen wanneer jullie, onder het genot van een paar lekkere snacks, een gezellige kerstfilm kijken. 

Kerstwandeling maken 

In de buitenlucht is de kans dat je corona oploopt natuurlijk kleiner. Maak een nieuwe traditie en ga in de ochtend lekker wandelen op het strand of in het bos. Doe dit natuurlijk wel volgens de richtlijnen en denk aan de maximale groepsgrootte. Je bent er lekker even tussenuit en het is een goede manier om al het eten wat te laten zakken.   

Stuur je cadeautjes op 

Pak je cadeautjes extra feestelijk in en stuur ze dit jaar op! Doe dit wel op tijd, om zeker te zijn dat het cadeautje ook vóór kerst aankomt. Dit in verband met de topdrukte bij de postbedrijven. Plan een momentje in dat jullie, tijdens het uitpakken van de cadeautjes, gezellig even (video)bellen.

Coronaproof kerst vieren in de tuin 

Dit is onze favoriet; maak een kampvuur in de tuin en rooster je marshmallows hierboven onder het genot van een glaasje glühwein of een warme chocolademelk. Kleed je goed warm aan en zet een kerstmuziekje aan op de achtergrond. Maak je tuin extra gezellig met lampjes. Zo creëer je eigen kerstmarkt! 

Hoe ga jij dit jaar kerst vieren?  

Reacties