6 leuke activiteiten voor in de herfstvakantie

Het is weer bijna tijd voor de herfstvakantie! Als het even meezit, schijnt het zonnetje lekker en kun je boswandelingen maken met de kinderen. Maar óók als het slecht weer is, is er genoeg te beleven. Wij hebben hier de 6 leukste herfstactiviteiten voor je op een rijtje te zitten, vooral leuk om te doen met kinderen.  

Alle onderstaande activiteiten zijn ook leuk om te doen met je oppaskindjes. Wil jij aan de slag als oppas? Meld je dan aan bij Hlprs! 


1. Figuren uit pompoen snijden

Met Halloween in aantocht is het natuurlijk ontzettend leuk om figuren te snijden uit pompoen. Op internet kun je voldoende inspiratie vinden. Zet een waxinelichtje in het figuur en zet hem bij de voordeur. Lekker griezelig! Van het uitgeholde vruchtvlees kun je een lekkere pompoensoep maken. 

2. Knutselen met spulletjes uit het bos

Met lekker weer maak je een mooie herfstwandeling in het bos! Neem een mandje mee en laat de kinderen zoeken naar blaadjes, eikels, kastanjes, takjes en dennenappels om mee te nemen naar huis. Hier valt genoeg mee te maken, denk aan een egel van herfstbladeren of kastanjepoppetjes. Knutselen is meteen een leuke bezigheid wanneer het wat minder goed weer is!  

3. Bak iets lekkers

Duik de keuken in en maak een lekkere appeltaart, een bananenbrood of bak koekjes. Kinderen kunnen hierbij makkelijk meehelpen en het is een activiteit waar je toch weer eventjes zoet mee bent, letterlijk!  

4. Maak mooie (herfst)foto´s

Zoek een mooie locatie op, zoals het bos, en maak daar wat prachtige foto´s van alle herfstkleuren. Neem je kinderen mee, laat ze dan zelf ook foto´s maken. Dit vinden ze gegarandeerd leuk om te doen én daarnaast zullen ze de natuur waarschijnlijk meer weten te waarderen!  

5. Een (andere) natuuractiviteit bij jou in de buurt

Op de website van IVN natuureducatie vind je altijd wel een leuke natuuractiviteit bij jou in de buurt, denk aan een paddenstoelenwandeling, een kabouterpad of een heuse paddenstoelenfestival.Vaak zijn deze activiteiten ook nog gratis, je hoeft je alleen maar even online aan te melden.  

6. Maak een vogelvoerhuisje

In de winter vinden de vogels minder makkelijk hun eten. Help ze een handje en maak een vogelvoerhuisje! Vul het vogelvoerhuisje met een zelfgemaakte vetbolvulling. De vogeltjes zullen blij zijn met je!  

Welke activiteiten onderneem jij (met de kinderen) in de herfstvakantie?  

Reacties