Haal de herfst in huis!


Vind jij het ook altijd weer zo gezellig als het buiten wat kouder wordt en je thuis de kaarsjes weer aan kan steken? Wij hebben een aantal budget tips voor je, zodat je je huis helemaal gezellig kunt inrichten voor de herfst. 

Plaid, kussens en kleedjes

Maak je huis gezellig en lekker warm, door te kiezen voor ‘aaibare’ accessoires. Denk aan een (grof gebreide) plaid voor over de bank, een paar gezellige (velvet) kussentjes en een kleedje voor onder de salontafel. Combineer verschillende stoffen en kleuren.  Het huis zal gelijk al stukken gezelliger aanvoelen en ’s avonds kun je lekker op de bank onder de plaid kruipen met een kopje warme thee!

Ook gordijnen kunnen, naast dat ze de zon tegenhouden, ook zorgen voor een stukje gezelligheid en geborgenheid. 

Kaarsen

Maak het letterlijk warmer in huis en zet wat kaarsen neer in de woonkamer. Bijvoorbeeld op een leuk kaarsenplateau op de salontafel of in leuke waxinelichthouders. Wil je ook nog dat het lekker ruikt, schaf dan een paar geurkaarsen aan. Typische geuren voor de herfst zijn kaneel, pompoen, sinaasappel, cederhout en dennengeur. 

Als je de ultieme herfstgeuren in huis wil hebben; bak eens een appeltaart! Leuk om te maken en lekker om te eten. 

Herfstkleuren in huis

Ga je nu een wandeling door het bos maken, dan zie je de meest prachtige kleuren. Haal deze kleuren ook in huis! De kleuren van dit seizoen zijn donkere oranjetinten, okergeel, donkerbruin, petrolblauw en donkergroen. Wil je een drastische verandering maken, verf dan eens een muur in een van deze kleuren. Is dat te heftig voor je, laat de kleuren dan terugkomen in de verschillende accessoires zoals kussens, vaasjes en bloemen. 

Herfstboeket

Een mooie bos bloemen op de eettafel staat natuurlijk altijd gezellig. Gebruik de volgende najaarsbloemen als je een echt herfstboeket wil maken: nerine, herfstcrysanten, aginozanthos, bessentakken, physalis, asclepia, hypericum en mooie herfstbladeren die je tijdens je boswandeling vindt. Ben creatief! Het is ook leuk om verschillende vaasjes te vullen met deze prachtige bloemen of met een mooie herfstige tak met rode besjes. 

Herfst woonaccessoires

Pompoenen heb je in allerlei maten en kleuren. Halloween is net voorbij, dus het is helaas al te laat om enge gezichten te maken van pompoenen (misschien voor volgend jaar!). Je kunt natuurlijk wel kleine pompoenen op de eettafel zetten, op de schouw of op een plank in de woonkamer. Andere ideeën voor herfst decoratie zijn een (zelfgemaakte) herfstkrans, dennenappels, eikels en ingelijste herfstbladeren.  

Wij zijn benieuwd naar jullie herfst metamorfose in huis!

Reacties