Lentekriebels


De astronomische lente is weer begonnen. Dit betekent dat op de dag dat de lente begint, de dag net zolang duurt als de nacht. Vanaf dit moment worden de dagen alleen maar langer en mooier. Helaas is dit aan het weer nog niet te zien of te voelen. Het is dit jaar langer koud dan normaal en het vooruitzicht is ook nog niet erg zonnig. Gelukkig hebben we iets om naar uit te kijken. Zodra de zon zich laat zien, dartelen de lammetjes weer in het land, krijgen de bomen weer kleur en gaan de bloemen weer bloeien.

Lentebloeiers

Ondanks de aanhoudende kou, ligt de gemiddelde temperatuur zo’n 1 graad hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Een reden voor de lentebloeiers om zich al vroeg in het jaar te laten zien. Zo liet de hazelaar zich eind januari al tonen en was ook het sneeuwklokjes een maand te vroeg. Met deze vroege opkomst begint het tuingevoel wel te kriebelen. Tijd om de eerste tuinplanten te gaan shoppen en de potten en bakken te gaan vullen met de vrolijke voorjaarsbloeiers zoals viooltjes, de begonia of het madeliefje.

Populaire bloeiers voor in de pot

Ook dit jaar staan de lentebloeiers alweer in volle bloei en zijn ze klaar om de vrolijkheid onder de mensen te brengen. Een bekende en populaire lentebloeier is het madeliefje. Deze plant staat voor eeuwige schoonheid en is te verkrijgen in de kleuren rood, roze en wit. Daarnaast zijn de felgele narcissen een echte eyecatcher in het interieur of in de tuin. Ook de schattige blauwe druifjes met hun heerlijke muskusgeur zijn erg populair voor zowel binnen als buiten. Als laatste, niet te vergeten, het vergeet-me-nietje. Deze bloem heeft de symbolische betekenis van romantiek en tragiek. Het vergeet-me-nietje is te verkrijgen in de kleuren blauw en wit.

Langdurig genieten

Om langdurig te kunnen genieten van de lentebloeiers is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Het is belangrijk om de bloeiers niet in het volle licht te plaatsen. In de natuur groeien ze ook in de beschutting van bomen of struiken. Zorg er daarnaast voor dat de bloemen niet uitdrogen. Dit kun je testen door een vinger in de modder te steken. Blijft de modder plakken aan je vinger, dan heeft de bloem nog voldoende water. Blijft de modder niet plakken? Dan kun je wat water bijgieten. Gemiddeld heeft een bloem één keer per week een scheutje water nodig. Naast de hoeveelheid water is het ook belangrijk om te kijken naar de uitstraling van de bloem. Verandert de kleur of hangen de bladeren naar beneden? Dan kun je ze extra voeden met speciale voeding voor bloemen.

Reacties