Beveiliging: tips om je huis inbraakveilig te maken


Inbrekers breken natuurlijk het liefst in wanneer het nog donker is, want zo is de kans minder groot dat ze betrapt worden. Deze periode lijkt daarom het meest ideaal; de dagen zijn kort en het is dus langer donker. Wist je overigens dat tijdens feestdagen het meest wordt ingebroken? Goed idee dus om eens te kijken of jouw huis wel inbraakveilig is.

Huis inbraakveilig maken 

Het is niet zo lastig om je huis inbraakveilig te maken, het is alleen even een investering. Op die manier is de kans echter wel een stuk kleiner dat de inbrekers het op jou gemunt zullen hebben.

1. Installeer een inbraakalarm

Het installeren van een inbraakalarmsysteem is een van de veelgebruikte manieren om een huis inbraakveilig te maken. Kenbaar maken dat er een alarmsysteem aanwezig is in een huis door bijvoorbeeld een sticker op de voordeur, zal al afschrikken en daardoor zullen de inbrekers jouw huis voorbij lopen. Een inbraakalarm kan ook een luid alarmsignaal geven of een signaal afgeven bij de centrale meldkamer. Er zijn verschillende soorten alarmen, dus verdiep je goed in welke het beste bij jou en jouw huis past.

2. Anti-Inbraakstrips plaatsen

Dit is een iets goedkopere oplossing; anti-inbraakstrips plaatsen. Deze plaats je op je schuur-, achter- en/of voordeur en maakt het lastiger voor inbrekers om binnen te komen. Een koevoet plaatsen tussen de deur en de deurpost, gaat dan niet meer lukken. Welke type strip je nodig hebt, hangt af van je deur. Je kunt altijd in de bouwmarkt om advies vragen.

3. Beveiligingscamera ophangen

Als een camera niet afschrikt, heb je waarschijnlijk wel geluk dat het de dader(s) op de gevoelige plaat legt. Een beveiligingscamera is best wel prijzig. Heb je die middelen niet, zou je ook kunnen overwegen een dummy camera aan te schaffen. Deze ‘nep’ camera kan vaak al genoeg zijn om af te schrikken, alleen een doorgewinterde inbreker zal door hebben wanneer het een dummy camera is.

Inbraakpreventie 

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om te voorkomen dat er wordt ingebroken. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.
  • Zorg ervoor dat er licht brandt in huis als je niet aanwezig bent. Dit geeft een bewoonde indruk. Net als rondslingerend speelgoed, vuile kopjes op tafel of een krant. 
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. 
  • Sluit altijd alle ramen en deuren wanneer je weg gaat. 
  • Hang geen adreslabel aan je sleutel. 
  • Zet niet op social media wanneer je op vakantie gaat of weg bent. 
  • Plaats waardevolle spullen niet in het zicht. 
  • Verstop geen sleutels onder bloempotten of deurmatten. 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk dat huizen krijgen die goed beveiligd zijn. De kans is, als je aan alle eisen voldoet, zo 95% kleiner dat er wordt ingebroken! Is je huis beveiligd op deze manier, krijg je een sticker die je zichtbaar op je voor- of achterdeur kunt plakken. Vaak krijg je ook korting op je inboedelverzekering wanneer je zo’n keurmerk hebt. Het keurmerk kun je krijgen via erkende PKVW-bedrijven. 

Welke manier gebruik jij om je huis inbraakveilig te maken?

Reacties