Met deze tips geniet je ook ’s winter van je tuin


Niet alleen op warme zomerdagen wil je van je tuin kunnen genieten. Ook in de herfst en winter kan het heerlijk zijn om een momentje voor jezelf te nemen in de tuin! Maak een korte wandeling langs de verschillende winterplanten en -struiken, geniet van het warme water in de jacuzzi in de tuin, enzovoorts. In dit artikel geven we je tips om ook tijdens de koude winter van de tuin te kunnen genieten!

Het kan verstandig zijn om voor de inrichting van een tuin op de hulp van een hovenier te rekenen. Een hovenier kan je meer vertellen over de bloeiperiode en -tijd van verschillende planten en struiken. Wil je meer weten over het werk van een hovenier? Bekijk de website van een hovenier bij jou in de buurt, om hier een beter beeld van te krijgen! Ook delen veel hoveniers foto’s van de door hen ingerichte tuinen op hun website. Wellicht kun je hier inspiratie uit op doen, voor de inrichting van jouw eigen tuin!

Maak gebruik van een veranda met terrasverwarmer 

Een van de mogelijkheden om ook tijdens de wintermaanden te kunnen genieten van de tuin, is het gebruik van een veranda. Het voordeel van een veranda is het feit, dat je iets boven de grond zit. Als het in de nacht gevroren heeft, hoef je zodoende niet met je voeten op de koude grond te staan! Hoewel een veranda niet per definitie warmer is, kan dit net een klein verschil geven. Daarbij is het bij veel veranda’s mogelijk om de zijkanten dicht te laten maken met een doek. Op deze manier zit je niet in de wind, waardoor je het minder snel koud zal krijgen. Niet onbelangrijk, in de zomer biedt de veranda je een overkapping als het begint te regenen.

Om het warmer te maken op de veranda, kun je kiezen voor het gebruik van een terrasverwarmer. Een terrasverwarmer wordt vaak op elektra aangesloten en biedt voldoende warmte om een ruime zitplaats te verwarmen in de winter. Ook in de herfst en het voorjaar komt een terrasverwarmer goed van pas, als je al vroeg in het jaar buiten wil kunnen zitten.

Geniet samen met jouw partner van een jacuzzi 

Een andere manier om het in de winter warm te hebben, is het gebruik van een jacuzzi. Een jacuzzi biedt niet alleen een warme plek, ook zorgen de bubbels in het water voor een heel ontspannen gevoel. Heerlijk, wanneer je net een drukke werkdag achter de rug hebt en volledig tot rust wil komen. Let bij het uitzoeken van een jacuzzi goed op het formaat hiervan. Het is belangrijk dat de jacuzzi niet te nadrukkelijk in de uitstraling van je tuin aanwezig is. Dit kan een tuin rommelig maken! Ook is het verstandig om de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen. Zo kun je de jacuzzi ook gebruiken op momenten dat het buiten regent en voorkomt dat er vuil in het water komt.

Vergelijkbaar met een jacuzzi, is het gebruik van een sauna in de tuin. Laat je hierbij adviseren over de verschillen tussen een traditionele Finse sauna en een moderne infraroodsauna. De verschillen tussen beide sauna’s kunnen van invloed zijn op de keuze die je uiteindelijk maakt. Een nadeel aan een sauna is dat je vanuit de sauna niet altijd in de tuin kunt kijken.

Reacties