3 tips om je tuin op te knappen


Kan je tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Er zijn verschillende mogelijkheden om je tuin van een nieuwe uitstraling te voorzien. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een houten tuinhuisje in de tuin te plaatsen? Met een tuinhuisje creëer je niet alleen een plek om je even terug te trekken. Ook vormt het tuinhuisje de ideale plek om tijdens een zomers buitje te schuilen! In het bijzonder wanneer je voor een tuinhuisje met een overkapping kiest. De overkapping zou je in de winter ook kunnen gebruiken. Het hout waarmee zo’n tuinhuis gemaakt wordt, sluit goed aan bij de uitstraling van de gemiddelde tuin.

In dit artikel zetten we drie verschillende tips op een rijtje, waarmee het mogelijk is om je tuin op te knappen. Vind je het lastig om een geschikte indeling voor je tuin te vinden? Schakel in dat geval de hulp van een hovenier in. Hoveniers beschikken over de ervaring en kennis om je tuin volledig te vernieuwen.

Tip 1: geef je tuin een warme uitstraling met een veranda 

Een van de mogelijkheden die je hebt om je tuin op te knappen, is het gebruik van een veranda. Vaak wordt een veranda als vervanger van het terras gezien. Het hout waarmee de veranda gemaakt wordt, sluit goed aan bij de rest van de tuin. Daarbij heb je de mogelijkheid om rond de palen van zo’n veranda bijvoorbeeld een klimop omhoog te laten groeien. Zo wordt de uitstraling van een veranda des te natuurlijker. Bekijk hier meer informatie over het gebruik van een veranda in je tuin.

Het voordeel van een veranda is de mogelijkheid om ook tijdens een zomerse bui lekker buiten te blijven zitten. Je kunt de sfeer op de veranda verbeteren door hier bijvoorbeeld bloembakken aan te hangen, bloempotten op te zetten, enzovoorts.

Tip 2: plaats een opblaasbaar zwembad in je tuin

Ook maak je een tuin gezelliger, door hier een opblaasbaar zwembad in te plaatsen. De aanschaf van een opblaasbaar zwembad vergt een steeds minder grote investering, doordat er meer aanbieders van deze zwembaden bij zijn gekomen. Nadeel aan een opblaasbaar zwembad is dat je deze aan het eind van de zomer weer naar binnen moet halen. Daarbij gaat het ten koste van een grote hoeveelheid water. Je zou om deze redenen ook kunnen overwegen om een zwembad in de tuin in te laten bouwen.

Met een zwembad zorg je voor een gezelligere sfeer, doordat je kinderen bijvoorbeeld vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen nemen. Zelf kun je ook van een verkoelende duik in het zwembad genieten met vrienden of familieleden.

Tip 3: zorg dat er op ieder moment van het jaar iets bloeit 

Niet alleen tijdens de zomermaanden wil je van de tuin kunnen genieten. Ook in het voorjaar en de herfst is het fraai als er wat bloeit! Er zijn verschillende planten die het niet alleen in de zomer goed doen, maar ook in andere seizoenen. Op internet vind je meer informatie over de bloeitijd en bloeiperiode van plantjes. Zo weet je precies welke plantensoorten je met elkaar kunt combineren, om tot een mooie tuin te komen. Hierbij kan de hulp van een hovenier wenselijk zijn! De hovenier kan een indeling van de planten voor je tuin maken, die je vervolgens zelf kunt poten.

Reacties