Frituurpan schoonmaken met deze 3 gouden tips!


Kan de frituurpan wel een schoonmaakbeurt gebruiken, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel de onderstaande tips, zodat je daarna weer lekker kunt genieten van een bord met friet!

Trek de stekker uit het stopcontact en zorg er voor dat al het vet uit de frituurpan is. Je kunt het (vloeibare) frituurvet terug gieten in de fles waar het uit komt.

Veeg de frituurpan schoon met keukenpapier. Vervolgens kan je op één van de onderstaande drie manieren de pan schoon maken:

1. Frituurpan schoonmaken afwasmiddel

Afwasmiddel is ontvettend en dus ideaal om de frituurpan mee schoon te maken.  Maak een sopje met afwasmiddel en boen de deksel, buitenkant en het mandje goed schoon met een sponsje of afwasborstel. Dit is alleen wel een vrij intensieve manier, omdat je best flink moet schrobben.  Zorg er wel voor dat je het sopje tijdens het poetsen regelmatig verschoont.

2. Schoonmaken met vaatwastablet

We hebben er al eens eerder over geschreven, maar je kunt dus prima de onderdelen van een frituurpan in de vaatwasser doen. Controleer wel even goed wat wel en niet in de vaatwasmachine mag.

Als de pan en het mandje nou niet in de vaatwasser mogen, kun je ook een vaatwastablet gebruiken. Vul de pan 2/3 met water, voeg een vaatwastablet toe en hang ook het mandje in de frituurpan. Zet de frituurpan 10 minuten aan op de laagste stand. Zorg er wel voor dat je een raampje open zet, anders kan het behoorlijk gaan stinken. Leeg na afloop voorzichtig de pan en als het goed is, is de pan dan weer lekker schoon. Spoel het nog wel even na met water.

3. Schoonmaken met soda

Vind je een vaatwastablet misschien een te agressief middel? Dan kun je ook soda gebruiken. Dit doe je op dezelfde manier als bij een vaatwastablet. Pan vullen met water, voeg een paar eetlepels soda toe en laat de frituurpan 10 minuten aan staan op de laagste stand. Borstel zo nodig het losgeweekt vuil weg en spoel alles goed af.

Als je de pan gaat schoonmaken met een vaatwastablet of soda, blijf er dan wel bij staan! Je wil natuurlijk niet dat alles omhoog borrelt en het over de rand heen komt.

Nu de frituurpan weer helemaal schoon is, kan er weer gefrituurd worden. Eet smakelijk!

Reacties