Een baan in de schoonmaakbranche


Ken je dat heerlijke gevoel als je huis weer schoon is en lekker fris ruikt? Voor de meeste mensen is schoonmaken niet hun favoriete taak. Toch zul je dit regelmatig moeten doen, het hoort er nu eenmaal bij. Veel mensen die werken in de schoonmaakbranche, weten dat het de moeite waard is en het een goed voldaan gevoel geeft. Het is dus zeker geen ondergewaardeerd beroep, al wordt hier tegenwoordig nog wel eens anders over gedacht. Het is namelijk een heel leuk beroep, waar je voor jezelf veel voordelen uit kunt halen.

Stay in Control

Schoonmaken geeft veel mensen een gevoel van controle, soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Je zit er vaak al heel lang tegenaan te hikken. Als je het eenmaal hebt opgeruimd, dan heb je resultaat geboekt en geeft dit je het stukje controle weer terug. Daarnaast zorgt het voor minder stress, je bent namelijk even lekker met iets anders bezig en je wordt er rustig van. Ze zeggen niet voor niets, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Het ontspant

Door ons drukke leventje bestempelen we haast & werken achter een computer normaal, omdat het ons iets oplevert. Daar gaat het mis met schoonmaken, we vinden namelijk dat dat ons niets brengt. We zien de waarde van de zorg niet meer, terwijl dit heel belangrijk is.

Juist door het ‘zorgen’ krijgen we meer energie. En je zult het misschien niet geloven, maar schoonmaken maakt gelukkig. Trust me. Het zorgt er namelijk voor dat je mentaal ontspant, hierdoor maak je een stofje aan die een positieve invloed heeft op je gezondheid. Daarbij verbrand je ook veel calorieën, hallo strakke benen!

There’s more

Er zijn verschillende richtingen in de schoonmaakbranche. Veel mensen denken dat het echt alleen schoonmaken van bedrijven of huizen is. Niets is minder waar, zo kun je ook aan de slag als bijvoorbeeld glazenwasser of gevelreiniger. Er is zoveel meer! Het is een branche die altijd blijft bestaan, als we stoppen met schoonmaken dan stoppen we namelijk met het leven.

Reacties