Houd je huis koel met deze 5 tips


Wat een heerlijk weer om op een terrasje te gaan zitten óf lekker naar het strand te gaan! Niks is echter vervelender dan dat je huis een soort sauna is, daar moet het lekker koel zijn. Maar hoe doe je dit? Wij geven je handige simpele tips om je huis koel te houden.

1. Ramen dicht

Houd je ramen, maar ook gordijnen of rolluiken, overdag altijd dicht om de warmte buiten te houden. Wanneer het wat koeler is, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of laat op de avond, kun je wat ramen tegenover elkaar open zetten. Op die manier komt er een lekker frisse wind binnen.

2. Bomen en planten

De schaduw van een boom geeft verkoeling in huis. Wanneer de boom in de winter zijn blad verliest, kan het zonnetje het huis opwarmen. Ideaal! Wanneer je muren uit de zon houdt, zal het in het huis koel blijven. Zo kun je bijvoorbeeld ook een klimop tegen je huis op laten klimmen. Ziet er ook nog eens leuk uit!

3. Kook buiten

Dit klinkt vast als muziek in de oren! Wanneer je binnen kookt, zal de warmte van het koken in huis blijven hangen. Goede reden dus om de barbecue aan te steken, wat vrienden uit te nodigen en heerlijke gerechten klaar te maken in de tuin. Geen zin om te barbecueën? Dan kun je natuurlijk gewoon een lekkere salade maken of koude wraps, in ieder geval iets waarbij je je kookfornuis vermijdt.

4. Ventilator

Een ventilator doet eigenlijk niks anders dan warme lucht rondpompen en af en toe zal je een koel briesje voelen. Je kunt daarom het beste wat flessen met bevroren water vóór de ventilator zetten. Dan voelt het net als een airconditioning!

5. Gebruik niet te veel apparaten

Probeer zo min mogelijk apparaten te gebruiken, zoals een wasmachine, droger, oven en stofzuiger. Deze apparaten zorgen alleen maar voor meer warmte in huis en van hard werken krijg jij het zelf natuurlijk ook veel te warm!

Geniet van de zomerse dagen! En voor wat verkoeling kun je vanaf nu wegvluchten in een heerlijk koel huis!

Reacties