4 tips om je tuin zomer klaar te maken


De kou is langzaam uit het land aan het trekken en de lente komt er weer aan. Juist in deze tijd gaan heel veel mensen weer hun tuin in om deze klaar voor de zomer te maken. Want in de herfst en winter is er niet of nauwelijks iets van terecht gekomen. Maar hoe maak je je tuin zomerklaar? Een Hovenier Amsterdam geeft je een aantal tips:

Tip 1: Verwijder onkruid

Het is van belang dat je deze ongenode gast verwijderd, want het verspreid zich als kool en het groeit heel snel. Onkruid kan ervoor zorgen dat het jouw plantjes worden weggedrukt of zelfs verstikken. Zorg er dus als eerste voor dat heel de tuin onkruidvrij is! Ook is het verstandig om al het onkruid tussen de stenen weg te halen om te voorkomen dat dit alsnog tussen de bloemen gaat zitten. Zo houd je jouw tuin in topconditie zodat je hier straks optimaal van kunt genieten.

Tip 2: Snoeien

Door de winter zijn sommige stukken van boompjes doodgevroren. Zorg ervoor dat je dit wegsnoeit en je plant zal weer gaan groeien. Door in de zomer te snoeien stimuleer je de groei van de plant. Verder zorg je ervoor dat je in de winter niet meer hoeft te snoeien, wat voor minder kwetsbaarheid aan jou plant zorgt.

Tip 3: Schoonmaken

Verder is het van belang dat je de meubels die je buiten in de tuin hebt staan weer goed schoonmaakt. Pak een doekje en wat sop en begin met poetsen. Verder kun je je bestrating schoonvegen, hiermee verwijder je de soms wat groenachtige gloed die zich op de tegels bevindt. Dit geeft jouw tuin weer een schone uitstraling.

Tip 4: Nieuwe planten

Zorg ervoor dat je een aantal nieuwe planten of bloemen in je tuin zet. Die geven naast wat verandering ook nog een erg mooie sfeer. Je kunt deze planten in plaats van oude bloemen in de tuin plaatsen, maar je kunt ook variëren door deze in een nieuwe plantenbak te doen of iets dergelijk. Zo zorg je ervoor dat met een paar kleine aanpassingen je tuin weer als nieuw voelt. Laat de zomer maar komen!

Reacties