Lente in huis halen, zo doe je dat!


Je zou het misschien niet denken, maar het is bijna lente! En wat verlangen we er naar om de vogeltjes te horen fluiten en de eerste warme zonnestralen op onze rug te voelen. Hangt er in huis nog een winterse sfeer, vanwege de zware gordijnen, de kaarsjes en wellicht nog de achtergebleven kerstversiering? Oei! Hier moet snel verandering in komen. Haal de lente in huis met onderstaande tips!

1. De voorjaarsschoonmaak

Misschien het minst leuke, maar het hoort er natuurlijk wel bij als je dat lentegevoel naar binnen wil halen: de voorjaarsschoonmaak. Haal een doekje door de keukenkastjes en de koelkast, ruim je kledingkast op en was de gordijnen. Je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen, maar alles zal na de grote schoonmaak weer heerlijk opgeruimd zijn en fris ruiken! Wellicht kun je zelfs al wat lente- en zomerkleding van zolder halen, voor als die ‘Siberische kou’ eindelijk weg is…

2. Verse bloemen

Zet een kleurige tak magnolia in een mooie vaas of koop een mooie bos bloemen. Dat maakt de boel toch al een stuk gezelliger! Wil je iets leuks doen met de kinderen? Neem ze dan mee naar een pluktuin, dan kun je je eigen bloemen plukken! Zo heb je én een mooie bos bloemen én je hebt een leuke activiteit: twee vliegen in één klap!

3. Haal kleur in huis!

Als je aan de lente denkt, dan denk je waarschijnlijk aan: kleur! Vooral pastelkleuren doen het dan erg goed. Kleed het huis leuk aan met kleurige kussens, zonnige accessoires of ga eens dat muurtje verven! Het huis zal gelijk een stuk frisser aanvoelen. Ben jij niet zo’n held met verven? Boek dan een klushulp!

4. Natuurlijk licht

Breng het licht in huis, door de gordijnen open te trekken. Vind je het toch een fijner idee om de gordijnen dicht te houden, zodat de buren niet naar bunnen kunnen spieken? Werk dan met lichtere materialen, zoals transparante gordijnen. Haal ook de ‘zwaardere’ stoffen uit huis weg, zoals fluweel, maar ook plaids. Het zal al gelijk een stuk lichter ogen.

5. De geur van de lente

Gooi de ramen en deuren open en laat de heerlijke lentegeur naar binnen komen. Kies jouw favoriete frisse geur in de vorm van spray of stokjes en laat het ook binnen naar het voorjaar ruiken. Ook verse bloemen of bloesem kunnen zorgen voor een heerlijke geur.

6. DIY

Ga eens lekker knutselen met de kinderen; eierschalen vullen met plantjes, bloempotjes verven etc. Op Pinterest vind je genoeg DIY inspiratie om een middagje creatief bezig te zijn! Niet alleen leuk, maar je houdt er natuurlijk ook veel leuke zelfgemaakte woonaccessoires aan over.

Heb jij bovenstaande stappen doorlopen en is jouw huis helemaal lente-proof?

Reacties