5 hippe kamerplanten


Ben jij van plan om een kamerplant aan te schaffen, maar weet je niet zo goed waar je naar op zoek bent? Wij hebben dé leukste kamerplanten met hun functies voor jou opgezocht die tegenwoordig helemaal hip zijn! Ook voor als je niet hele groene vingers hebt.

1. De pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant, of de pilea peperomioides, ziet er niet alleen leuk uit, maar je kunt hem ook erg makkelijk stekken. De pannenkoekenplant dankt zijn naam aan de ronde schijfjes, een soort pannenkoekjes dus. In de jaren 70 was deze plant ook helemaal hip en hij maakt nu zijn comeback. De Engelsen noemen deze plant de Chinese money plant, vanwege zijn afkomst en het muntgeld dat ze er in zien.

Je ziet vanzelf stekjes aan de plant verschijnen. Deze kun je afknippen, in een glaasje water zetten en wachten tot hij wortel schiet. Dan kun je het stekje planten in stekgrond. Handig, want de pannenkoekenplant is zó populair, dat je hem bijna nergens meer kunt vinden.

2. De bananenplant

Net alsof je je in het oerwoud bevindt; dat straalt de bananenplant uit. De bananenplant bestaat voor 80% uit water, dus het is belangrijk dat je de plant ook regelmatig water geeft. Hij heeft ook veel zonlicht nodig. Daarnaast heeft de plant een luchtzuiverende werking, ook niet heel onbelangrijk! Mogelijk geeft de plant zelfs een tros bananen, maar dat kan een aantal jaren duren.

3. De ananasplant

De verstopte mini ananas van de ananasplant (of de bromelia ananas) is niet eetbaar, maar ziet er wel ongelofelijk leuk uit. Daarnaast verspreidt hij ook een licht zoete ananasgeur. Doordat de ananasplant ’s nachts zuurstof afgeeft, schijnt hij ook het snurken te verminderen. Ideale plant voor op de slaapkamer dus! De ananasplant houdt van een warme en licht plek.

4. De olifantsoor

Zijn gigantische bladeren lijken op, je raadt het al, olifantsoren. Vandaar zijn naam. De olifantsoor, of de alocasia macrorrhizos, heeft voldoende zonlicht nodig en hij kan wel 2 meter hoog worden! Een ontzettende mooie plant voor een grote ruimte. Verdraai de plant regelmatig, want hij groeit naar het licht. Geef de plant regelmatig water.

5. De aloë vera plant

De aloë vera plant heeft nauwelijks verzorging nodig. Hij houdt van een lichte plek en af en toe een beetje water geven is genoeg. De aloë vera heeft daarnaast een helende werking: de sap van de plant helpt bij verkoeling van een verbrande huid, maar ook schaafwonden kunnen genezen worden. En laten we eerlijk zijn, de plant is ook gewoon erg mooi.

Reacties