In 5 stappen een schone vaatwasser!


Het schoonmaken van de vaatwasser is niet iets wat ik regelmatig doe. Het wordt toch gewoon iedere keer schoongespoeld als je de vaatwasser gebruikt? En zo hou ik mezelf voor de gek. Natuurlijk, ik weet wel beter. In de vaatwasser zijn namelijk voedselresten verstopt, wat dan weer schimmels veroorzaakt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een handig stappenplan om een vaatwasser gemakkelijk schoon te maken.

Stap 1 Vaatwasser leegmaken

Maakt de vaatwasser helemaal leeg. Leg het mandje voor het bestek in heet water met azijn. Maak de rubberen randen schoon met een oude tandenborstel.

Stap 2 Filter schoonmaken

Haal het filter uit de vaatwasmachine. Het filter vangt etensresten op. Veeg het filter schoon met wat keukenpapier en leg het vervolgens ook in een bak met warm water en azijn. Controleer ook de opening van het filter en verwijder ook hier de etensresten.

Stap 3 Rubers schoonmaken

Maak de rubbers van de deuropening schoon met azijn en een tandenborstel. Laat het eventjes inwerken en schrob daarna goed. Voor hardnekkige vlekken kan je wat azijn en baking soda mengen. Vergeet ook zeker niet de onderkant en voorkant van de vaatwasser! De voorkant vervolgens even afdoen met een droge doek, zodat je geen vegen krijgt.

Stap 4 Onderdelen afspoelen

Spoel alle onderdelen die hebben geweekt in azijn, goed af. En plaats ze terug in de vaatwasser.

Stap 5 Baking soda

Bedek de bodem van de vaatwasser met baking soda. Zet een kop vol azijn in het bovenste rek en zet de vaatwasser aan op het heetste programma.

Herhaal dit stappenplan ongeveer één keer per maand. Moet genoeg zijn, lijkt me ;)

Reacties