10 manieren om tandpasta te gebruiken


Je bent gewend om met tandpasta je tanden te poetsen, maar hier kunnen we het niet alleen voor gebruiken! Zo gebruik je tandpasta ook bij beslagen spiegels, als plakband en op nog veel meer verrassende manieren!

1. Vlekken verwijderen op de witte muur

O nee, heb je tomatensaus op je mooie witte muur of andere vlekken? Smeer er wat tandpasta op en je ziet er niks meer van!

2. Tandpasta als plakband

Een dot tandpasta op de achterkant van je favoriete poster of foto werkt perfect en hiermee blijft het goed hangen.

3. Zilver en chroom weer laten glimmen

Smeer wat tandpasta op je kraan of douchekop. Poets het een beetje op en doe het vervolgens af met een droge doek. Dit kun je ook doen met zilveren sieraden!

4. Voorkom dat je spiegel beslaat

Irriteer jij je ook aan de spiegel die altijd beslaat, zodat je jezelf na het douchen niet goed kan zien? Maak de spiegel schoon met een vochtige doek en wat tandpasta en dit voorkomt (tijdelijk) dat de spiegel beslaat.

5. Frisse geur in je auto

Ruikt je auto een beetje muffig? Doe wat tandpasta tussen een dubbel gevouwen wc-papiertje en leg dit onder je autostoel. Dit verspreidt een lekkere frisse lucht.

6. Weg met stinkende vingers

Je kent het vast wel; je hebt net knoflook gesneden en daardoor stinken je vingers. Was je handen met tandpasta en de geur is weg!

7. Schoenen schoonmaken

Het is lastig om witte schoenen, wit te houden. Smeer wat tandpasta (met een oude tandenborstel) op je witte, rubberen, sneakers. Als je alles goed hebt ingesmeerd, doe je het af met een droge doek.

Zijn je sneakers van ander materiaal, dan kun je ook alleen de rubberen gedeelten insmeren (de zolen bijvoorbeeld). Stralend wit!

8. Badkuip oppoetsen

In je badkuip zitten vaak kleine krasjes. Deze poets je gemakkelijk weg met wat tandpasta op een droge doek.

9. Kalk verwijderen

Smeer wat tandpasta op de onderkant van je strijkbout om de kalk te verwijderen. Gebruik niet te veel tandpasta, want dan verstoppen de gaatjes.

10. Krasjes verwijderen

We schreven al dat tandpasta goed werkt tegen krasjes in de badkuip, maar het werkt ook ideaal bij kleine krasjes op je telefoonscherm!

Reacties