Zo kom je van muffe geurtjes af!


Je wilt natuurlijk dat je huis fris en fruitig is, maar helaas kan het altijd voorkomen dat je huis wat muffig ruikt. Dit kan verschillende oorzaken hebben; te veel vocht in huis, etenslucht, stinkende schoenen etc. Maar hoe zorg je er nou voor dat het niet muf ruikt in huis? Dat hebben we voor je uitgezocht!

1. Zet de ramen ’s avonds, als het wat koeler is, tegen elkaar open. Zo kan het even goed luchten in huis. Als het warm is overdag, kun je dat dus het beste ’s avonds pas doen. Wanneer het overdag niet zo warm is, is het natuurlijk een ander verhaal en hoef je daarmee niet te wachten totdat het is afgekoeld.

2. Maak regelmatig de filter van je stofzuiger schoon. Doe je dit niet, dan wordt er een vieze lucht door je huis verspreid. Geen pretje.

3. Controleer regelmatig of alle afvoerputjes in huis nog goed doorlopen. Het beste is om één keer per maand wat baking soda en een scheut azijn in de putjes te gooien (dit kan flink pruttelen, dus niet erboven gaan hangen!) en hier wat kokend water over in te gieten. Zo loopt alles weer goed door.

4. Kattenbakkorrels werken absorberend. Vul een aantal oude sokken met de korrels en leg de sokken op de plekken waar muffe luchtjes waarschijnlijk vandaan komen (boekenkast, schoenen, prullenbak, koelkast ed.)

6. Wanneer je hebt gekookt, kan de geur lang in huis blijven hangen. Zet een bakje azijn in de keuken weg vóórdat je gaat koken. Dit neutraliseert de geur.

Heb jij nog geweldige tips om muffe geurtjes weg te krijgen?

Reacties