Met een gerust gevoel op vakantie!


De vakantieperiode komt eraan en misschien ga je zelf ook wel op vakantie. Het ultieme moment om heerlijk te ontspannen en het liefst kom je daarna natuurlijk terug in een schoon en opgeruimd huis. Maar hoe pak je dat aan? Lees het hieronder!

1. Opgeruimd staat netjes! 

Als je dan toch je koffer moet inpakken, kun je net zo goed meteen je kledingkast ordenen. Hup, de winterkleding naar zolder en kijken welke kleding je al jaren niet meer aan hebt gehad. Hanteer de regel; langer dan een jaar niet aangehad? Dan wegdoen!

2. Check je koelkast

Pak er een vuilniszak bij en controleer welke producten uit je koelkast en/of voorraadkast over de datum zijn, of bijna over de datum. Tegen de tijd dat je terugkomt van vakantie, staat er anders schimmel op…Niet zo fris dus. Weg ermee!

Misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat er geen volle vuilniszakken aanwezig zijn in je huis. Geen pretje als je terugkomt, die lucht.

3. Grote wasjes, kleine wasjes!

Als je terugkomt van vakantie, wil je vaak alles meteen in de wasmachine gooien. Daarom is het verstandig om vóóraf al je was weg te werken. Ook een schoon bedje is heerlijk als je weer terug komt. Zorg er dan ook voor dat je je dekbedovertrek hebt gewassen. Thuis heb je waarschijnlijk niemand die iedere dag je bed op dekt, zoals op vakantie.

4. De laatste check

Koffers staan klaar, motor van de auto staat te draaien. Wacht! Trek nog even een stofzuiger en dweil door het huis. Maar wél als iedereen buiten staat natuurlijk, zodat niemand er meer met zijn vieze voetjes overheen loopt.  Doe ook wat wc-eend in de wc. Tijd om te gaan!

Reacties