Het stappenplan voor een schone barbecue!


Het zonnetje schijnt, we zitten weer heerlijk buiten en we krijgen honger! Ja het is weer tijd om de barbecue tevoorschijn te halen. Maar oei, die is vies…Eerst maar eens grondig schoonmaken! Hoe? Lees het hier!

Oké, het zal wel even flink schrobben zijn. Vooral als je de barbecue al een jaar niet hebt aangeraakt. Maar we kunnen het zeker wel gemakkelijker maken voor je. Volg gewoon het stappenplan, en hard werken wordt beloond. Daarna kan je de biefstuk erop gooien dus!

1. Pak het rooster van de barbecue af en doe hem in een grote vuilniszak. Vul de vuilniszak met warm water en doe er een scheut afwasmiddel bij. Laat het een nachtje intrekken en de volgende dag kan je het vuil er zo af schrobben.

2. Terwijl het rooster staat te weken, kan je ondertussen de kuip van de barbecue schoonmaken.  Verwijder al het houtskool, as en etensresten. Maak een sopje en maak de kuip goed schoon.

3. Oké, waarschijnlijk is dit al te laat, maar leer je zelf aan dat je het rooster meteen al schoonmaakt na gebruik. Als het rooster zelfs nog een beetje warm is, dan gaat het veel makkelijker. Dit doe je met een sopje met water en afwasmiddel.

4. Voorkomen is nog beter: voordat je gaat barbecueën smeer je het rooster in met plantaardige olie. Ook kun je tijden het barbecueën tussendoor de gril ontvetten met een halve citroen (geprikt op een vork).

En nu: eet smakelijk!

Reacties