Het gras is niet altijd groener aan de overkant!


De afgelopen week hadden we voor het eerst dit jaar weer wat tropische temperaturen. De zomer staat duidelijk weer voor de deur en dat is een mooi moment om de laatste hand aan de tuin te leggen. TuinKlushulp heeft 4 eenvoudige tips op een rijtje gezet, waardoor het gras nooit meer groener lijkt aan de overkant. Zo kun je straks weer heerlijk genieten van het lekkere weer in een tuin met een prachtig onderhouden grasmat!

Grasmaaien

De eerste stap richting een mooi grasveld is in veel gevallen grasmaaien. Met name in de zomermaanden is het aan te raden om minimaal 1 keer per week te maaien. In andere maanden is 1 keer per 10 – 14 dagen vaak al voldoende. Door met enige regelmaat het gras te maaien, ziet een grasveld er vaak al goed en verzorgd uit.

Verticuteren

Om goed te kunnen groeien, heeft gras lucht nodig. Dan kan het ademen. Met behulp van een verticuteermachine kun je eenvoudig mos of grasafval van het gazon verwijderen. Door ongeveer twee keer per jaar het gehele grasveld te verticuteren, kan het gras weer ademen en groeien. Dat zijn DE ingrediënten die nodig zijn voor een mooi en gezond gazon.

Inzaaien

Nadat een grasveld is geverticuteerd, ziet het er vaak nog niet zo mooi uit. Een verticuteermachine zorgt, door de verwijdering van mos en grasafval, vaak voor lelijke kale plekken in je grasveld. Om te zorgen dat ook deze kale plekken weer worden gevuld met gras, is het belangrijk om nieuw gras in te zaaien.

Sproeien

Om goed verder te kunnen groeien heeft een grasveld water nodig. Met name in de zomer kan het daarom nodig zijn om zelf extra te sproeien zodat je grasveld mooi en groen blijft. Denk eraan om niet overdag te sproeien, want dat geeft het zonlicht de kans om al het water weer te doen verdampen. Dan was al het werk voor niets geweest! Beter is het om ’s avonds water te geven, zodat het gras de hele avond en nacht de tijd heeft om dit op te nemen. Verder wordt het aangeraden om liever één keer in de week lang te sproeien, in plaats van elke dag maar even kort.

Hlprs

Zie je het toch niet zitten om zelf je grasveld onder handen te nemen? Bij Hlprs kun je eenvoudig een Tuinman inhuren voor deze klus. Voor je het weet kun je weer genieten van een zomers zonnetjes bij je eigen prachtige groene grasveld!

Reacties