10 verrassende schoonmaaktips!


Schoonmaken is niet zo lastig, vooral niet met deze handige tips! Sommige zijn wel erg verrassend en wij zijn dan ook erg benieuwd of jullie ze hebben uitgetest!

1. RVS schoonmaken zonder strepen

Wil jij de voorkant van je oven weer laten glimmen? Doe dan wat baby-olie op een doekje en wrijf daar de oven mee in, werkt perfect! Dit kun je uiteraard ook heel goed bij andere RVS oppervlakken toepassen.

2. Matras reinigen

Een matras met vlekken ziet er niet erg fris uit. Gelukkig bestaat er een hele simpele manier om deze plekken te verwijderen. Vul een plantenspuit voor de helft met waterstofperoxide, voeg vervolgens twee theelepels baking soda toe en een paar druppels afwasmiddel. Spuit daar de vlekken mee in. Na een aantal minuten, zal je zien dat de vlekken van zelf wegtrekken.

3. Vergeeld hoofdkussen schoonmaken

In dezelfde categorie als hierboven: hoe maak je vieze hoofdkussens weer schoon? Je kan ze natuurlijk gewoon in de wasmachine stoppen, maar dan zal je zien dat ze nog wat vlekkerig zijn na afloop. Daarom hebben wij een betere tip:

Doe de volgende ingrediënten in een bak: 1 kopje vloeibare vaatwasmiddel, driekwart kopje schoonmaak soda, half kopje witte azijn en jouw standaard wasmiddel. Meng dit met drie koppen heet water. Doe dit mengsel, samen met je kussen(s) in de wasmachine en draai een was.

Je moet wel een aantal uren wachten totdat je kussen weer droog is, maar daarna zal je heerlijk slapen!

4. Groene aanslag verwijderen in de tuin

Wil je de tuin klaar maken voor de zomer, maar heb je last van groene aanslag op de tegels? Meng 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep op in 10 liter water. Uitgieten over de tegels, een uurtje laten inwerken en dan met een bezem schrobben.

5. Vlekken in je oven?

Niks aan de hand! Zet je oven even aan, zodat de oven een beetje warm is. En zet hem vervolgens uit, zorg ervoor dat de oven niet te heet is.

Strooi een handvol zout over de vlek. Laat het even inweken en schraap de vlek er vervolgens af met een spatel.

6. Binnenkant van een vaas schoonmaken

Je hebt een prachtige vaas, die alleen nét iets te smal is, zodat je hand er niet in past. Je kan de vaas daarom dus ook niet goed schoonmaken. Vul de vaas met warm water, twee eetlepels azijn een druppel afwasmiddel en ongekookte rijst. Even goed mengen door de vaas rond te draaien, en vervolgens uitspoelen en laten drogen. Tada, een schone vaas!

7. Kleding weer stralend wit!

Hoe je ook je best doet om je witte kleding, mooi wit te houden, het blijft lastig. Pak een grote bak, doe daar heet water in en vijf aspirines. Laat je witte kleding voor 8 uur weken in de bak en daarna is je kleding weer stralend wit! Vervolgens kun je nog wel even je kleding op de normale manier wassen of even naspoelen.

Deze tip geldt ook voor deo- of bloedvlekken in kleding, alleen gebruik je voor bloedvlekken koud water in plaats van warm water!

8. Vieze luchtjes in de koelkast

Plaats een bakje met schoonmaakazijn in je koelkast. Dit neutraliseert de vieze luchtjes. Je kan natuurlijk ook gewoon de boosdoener opzoeken en weggooien, maar dat moet je natuurlijk zelf weten ;).

9. Spinnenwebben 

Last van spinnenwebben in de hoeken van je kamer? Bak een bezem en bevestig daar een microvezeldoekje over heen. Je kan zo gemakkelijk bij de hoeken om de spinnenwebben en stofwolken weg te halen.

10. Waterkringen

Het is echt waar: mayonaise schijnt dus heel goed te helpen tegen waterkringen op je meubels. Wrijf de vlekken in met mayonaise en veeg het daarna schoon met een doek. Wij hebben het nog niet geprobeerd, dus wij zijn heel benieuwd of het echt helpt!

Reacties