Last van katten- en/ of hondenharen? Lees hier hoe je je huis haarvrij kunt maken!


Als groot dierenliefhebber, vind ik huisdieren natuurlijk geweldig. Maar die haren blijven eigenlijk wel een groot minpunt. Herken jij dit ook? Lees dan hier dé tips om katten- en hondenharen te verwijderen.

1. Haren voorkomen

Zonder meteen een naaktkat aan te schaffen, kun je haren van je huisdier in huis ook zoveel mogelijk voorkomen. Borstel je kat of hond daarom altijd buiten. Hoe vaak moet je dit doen? Dit verschilt heel erg per ras. Een langharige vacht heeft uiteraard meer verzorging nodig en zal ook vaker moeten worden gekamd.

2. Raamwisser

Met een raamwisser maak je niet alleen je ramen goed schoon, maar ook de meubels waar je huisdier graag en vaak op zit! Maak de raamwisser een beetje nat en haal de wisser vervolgens langs de bank of stoel. Je verzamelt zo een hele dot met haar, die je meteen in de prullenbak kunt doen.

3. Rubberen handschoenen

Voor het trucje hierboven beschreven, kun je ook in plaats van de raamwisser, rubberen handschoenen gebruiken. Maak ze een beetje nat en ga langs de meubelstukken. De haren blijven achter op de handschoenen. Je kunt met de handschoenen ook langs je kleding gaan, voordat je de deur uit gaat, werkt perfect!

4. Stofzuigen

En dan bedoelen we niet perse dat je de stofzuiger langs Minoes moet halen (kan ook!). Je kan dus een speciale stofzuigermond aanschaffen waarmee je gemakkelijk de haren kunt verwijderen in huis.

Reacties